Ankara Beypazarı'nda Ahilik Haftası programı düzenlendi

Ahilik Haftası Türkiye genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam ederken bunlardan biri de Beypazarı'nda gerçekleştirildi. Ahilik haftasına özel program kapsamında vatandaşlara yemek ikram edildi.

Esnaflar arasında dayanışma ve yardımlaşma kültürü ile ahlaki kuralları esas alarak teşkilatlanmayı sağlamak amacıyla kurulan ahilik sistemi düzenlenen etkinilklerle kutlanmaya devam ediyor. Yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle Ahilik Haftası kutlanırken bunlardan biri de Beypazarı'nda gerçekleştirildi.

ANKARA BEYPAZARI'NDA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI!

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Ahilik Haftası kapsamında program düzenlendi. Tarihi İncili Camisi'nde cuma namazı öncesinde İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, Ahilik Haftası kapsamında ahilik geleneğinden bahsetti. İnciler, hayatını kaybeden esnafa Allah'tan rahmet, hayata olanlara sağlıklı ömür ve hayırlı kazançlar diledi.

Cemaat halinde kılınan Cuma namazının ardından gelen konuklara yemek ikram edildi. Ahilik haftası etkinlikleri yurt genelinde devam ederken esnaflların brlik ve beraberliklerinin daim olması için bundan sonra yapılacaklar ele alındı.

Kaynak: Haberankara.com