Andriake Kazılarından sevindiren yıla damga vuracak haberler geldi

Türkiye'nin binlerce yıllık tarihi geçmişi gün yüzüne çıkarılmaya devam ediliyor. Çıkarılan tarihi eserler eski medeniyetlerin yaşam biçimlerine ait daha detaylı bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Ülkenin farklı yerlerinde uzman kişiler tarafından aktif olarak kazı çalışmaları yapılıyor. Arkeologlar çok titiz bir şekilde yaptıkları kazı çalışmalarıyla ses getirecek gelişmeler yaşanmasına neden oluyor.

Konu ile ilgili olarak sabah saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Antalya'nın Derme ilçesinde devam eden Andriake kazıları hakkında bir paylaşımda bulundu. Bakan Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Geleceğe Miras Myra ve Andriake projemiz kapsamında sürdürülen kazılarda “Millefiori (Bin Çiçek)” olarak adlandırılan teknikte üretilmiş çok çeşitli ve fazla miktarda cam kaplama levhalara rastlandı" şeklinde konuştu.

"YILIN BULGULARI ARASINDA SAYILABİLECEK KADAR ÖNEMLİ"

Keşfedilen kaplamaların ne kadar önemli olduğundan bahseden Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy "Keşfettiğimiz zor ve ince cam işçiliği tekniğiyle dikkatleri çeken düz plaka formundaki millefiori kaplamalar ülkemiz için yılın bulguları arasında sayılabilecek kadar önemli" diyerek olayın ciddiyetini gözler önüne serdi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından elde edilen bulgular kültür ve sanat gündemine günün en önemli gelişmeleri arasında kendine yer buldu. Likya antik kenti olan Andriake ile ilgili çalışmalar ekipler tarafından sürdürülmeye devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com