ABB Başkanı Yavaş Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı

Uşak'ta, Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali başladı. Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali'ne ABB Başkanı Mansur Yavaş da katılım sağladı.

Uşak'ta, Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali kapılarını açtı. Yapılan açılış töreni ile ziyarete açılan festivalde renkli görüntüler kaydedildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Açılış törenine, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Eşme Kaymakamı Mustafa Görmüş, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan ile vatandaşlar katıldı. Bu yıl 26'ncısı düzenlenen festivalde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade eden ABB Başkanı Yavaş, festivallerin yalnızca bir eğlence olmadığını gelenek, görenek ve kültürün gelecek nesillere aktarılması konusunda önem arz ettiğini ifade etti.

EŞME 26. ULUSLARARASI TURİSTİK KİLİM, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ ABB BAŞKANI YAVAŞ'IN KATILIMIYLA BAŞLADI

25 Ağustos'a kadar çeşitli etkinlikler ve konserlerle sürecek festivalde Eşme kiliminin dünyaca tanınır olduğuna dikkati çeken ABB Başkanı Yavaş, "Bu motifler, bu kilimin dokunma şekli, kök boyası, geçmişi çok uzun yıllara dayanan, aynı zamanda motiflerini Orta Asya'dan Anadolu'ya taşıyan ve bu nedenle Türk milleti var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, dünya yerinde durdukça ilelebet bu kültürün devam etmesi gerekiyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

ABB Başkanı Yavaş Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı

Yapılan konuşmaların ardından kortej geçişi yapılırken çeşitli illerden gelen halk oyunları ekipleri tarafından gösteriler de sergilendi.

ABB Başkanı Yavaş Eşme 26. Uluslararası Turistik Kilim, Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı - Resim : 2

Klasik otomobil grupları otomobilleriyle kortej geçişini katılırken, cirit sporcuları da atlarıyla geçişte yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı