ABB Başkanı Mansur Yavaş Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Mut'ta düzenlenen festivale katıldı. Başkan Yavaş festivalde yapmış olduğu konuşmasında yerli üretimin önemine dikkat çekti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katıldı

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali düzenlenen törenle başlarken, festivale Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta festivale katılan isimler arasında yer aldı. Festivalde yerli tarımın önemine dikkat çeken Başkan Yavaş, olası krizlere karşı Türkiye'nin tarımda kendine yeten bir ülke olmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ MUT'TA DÜZENLENEN FESTİVALE KATILDI!

Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda açılış töreniyle başladı. Festival açılışına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, çevre ilçelerin belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival Mut Belediyesi Halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle start verildi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, “Mut’a geldik mutlu olduk. Böyle güler yüzlü insanları görünce gerçekten Mutlu olduk. Gönlümüz ister ki herkes yerinde ve kazancına sahip olsun ailesiyle birlikte mutlu ve huzur içerisinde yaşasın inşallah size böyle güzel günler diliyorum. Çocukluğumuzda hep şununla övünürdük. Dünyada kendi kendine yeten dünya ülkelerinden birisi Türkiye’dir diye. Seviniyorduk şimdi buğdayı dışardan ithal ediyoruz.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katıldı - Resim : 2

Her türlü ürünü dışarıdan ithal ediyoruz ucuza diye böyle bir politikanın peşinde geziyoruz. Şuna benziyor Nuri Demiral Türkiye’de uçak imal ederken Amerikalıların o günkü yöneticileri kandırıp bırakın uğraşmayın ben size daha ucuzunu veriyoruz deyip o fabrikayı kapattırmalarına benziyor. Oysa bunun böyle olmadığı ne zaman ortaya çıktı. Pandemi döneminde Ukrayna savaş yokken bile bir gemi buğday göndermedi. Çünkü ne kadar kapalı kalacaklarını bilmiyorlardı. Önce kendi ülkem dedi dolaysıyla buğday bugün son derece stratejik bir üründür. Arkasından Rusya savaşı çıktı aynı şeylerle karşılaştık herkes önce diyecek ki elbette kendi üretimi diyecek peki biz ekmezsek tarımı yok edersek yarın kriz döneminde kimden ne isteyeceğiz” diye konuştu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ne katıldı - Resim : 3

Düzenlenen festivalde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yoğun ilgi gösterilirken vatandaşlar başkan Yavaş'a sevgi gösterilerinde bulundu. Bugün düzenlenen törenle start alan festival, 29 Eylül günü yapılacak olan kapanış etkinlikleri ile sona erecek.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER