ABB Avrupa Miras Günleri kapsamında Hazine Avı etkinliği düzenledi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Miras Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Özellikle Hazine Avı adı altında düzenlenen etkinliğe Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

ABB, 21 – 22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Miras Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğin duyurmuştu. Düzenlenen etkinliklere ilişkin ortaya renkli görüntüler çıktı.

"KEYİFLİ ETKİNLİKLER DÜZENLEDİK"

Vatandaşların katılımı ile Ankara Kalesi’nde Hazine Avı etkinliği düzenlendi. Diğer yandan kent merkezinde Heykeltıraş Metin Yurdanur’un eserleri de katılımcılara tek tek tanıtıldı. Konuya ilişkin ABB sosyal medya hesabı X üzerinden etkinliğe ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Avrupa Miras Günleri kapsamında birbirinden keyifli etkinlikler düzenledik.

Ankara Miras Şantiye Gezileri ile şehrimizin tarihi alanlarını yakından keşfettik, Ankara Kalesi’nde Hazine Avı ile eğlenceli bir maceraya çıktık.

Ayrıca, ünlü heykeltıraş Metin Yurdanur’un kent merkezindeki eserlerini vatandaşlarımızla birlikte gezip tanıttık”

"BÖYLE BİR HAZİNEYE SAHİP OLDUKLARINI BİLİYORLAR"

Etkinliğe ilişkin Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Arkeoloğu Kubilay Yılmaz, yaptığı açıklamasında, “Ankara Miras Şantiye Gezilerinin çok sevildiğini görmekteyiz. Kültürel mirasımıza katkı sunmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın çok yoğun bir ilgisi var. Buraya gelen vatandaşlarımız aslında burada böyle bir şey olduğunu bilmiyordu. Aynı şekilde Roma Tiyatrosu’nu da çok büyük bir kısmı bilmemekteydi. Yine Şantiye Miras Gezilerimizle birlikte vatandaşlarımız böyle bir hazineye sahip olduklarını biliyorlar” ifadelerini kullandı.

Katılımın yoğun olduğu Hazine Avı etkinliğine ilişkin ABB geçtiğimiz günlerde duyuru yapmış, Avrupa Miras Günleri kapsamında 21 Eylül Cumartesi saat 10.00’de Ankara Kalesi’nde Hazine Avı etkinliği olacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Haberankara.com