ABB Ankara'ya müzik atölyesi kazandırmak için çalışmalara başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent için yeni yatırımlarını sürdürürken bu kez müzik atölyesi için çalışmalara başlandığı ifade edildi. ABB tarafından konuya ilişkin açıklama gelirken müzik atölyesinin de adresi belli oldu.

ABB Ankara'ya müzik atölyesi kazandırmak için çalışmalara başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), tüm başkentlileri sanat, spor, kültür ve bilimle buluşturmak için çeşitli projelere imza atmaya devam ediyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı; gençlerin müzik ve sanata ilgisinin artırılması ve sanatsal faaliyetlere daha uygun şartlarda ulaşabilmesi amacıyla Mustafa Kemal Mahallesi’nde atıl durumda bulunan taşınmazını müzik atölyesine dönüştürmek üzere harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mustafa Kemal Mahallesi’nde atıl durumda bulunan yaklaşık 300 metrekarelik alana sahip taşınmazını müzik atölyesine dönüştürüyor.

ABB'DEN KENTE YENİ MÜZİK ATÖLYESİ

ABB, kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesi ve başkentli gençlerin müzik atölyelerini daha hızlı ve uyguna ulaşması çalışmalarını yürütecek Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, proje için 6 aydır çalıştıklarını belirtti. Atölyeye dönüştürülerek başkentlilerin kullanımına kazandırılan atıl bina artık kafeterya, cep sahne, fuaye alanı, akustik panellerle düzenlenmiş ses yalıtımlı kayıt-prova stüdyosu, etkinlik alanı, kayıt odası ve stüdyolardan oluşan atölyeleriyle hizmet verecek. Yeşil alan ve dinlenme yerleri bulunan atölyenin bahçesi de gençlerin uğrak noktası hâline gelecek.

ABB Ankara'ya müzik atölyesi kazandırmak için çalışmalara başladı

İki kattan oluşan projenin yaz aylarında Başkentli sanatseverlerin hizmetine sunulması hedefleniyor.ABB tarafından yapılan açıklamada “Ankara Büyükşehir Belediyesi ilk müzik stüdyosunu bu yaz Ankaralılar için açıyor. Amatör müzik gruplarının, müzik topluluklarının müzik yapmak için çok büyük maliyetler ödediğini, kayıt ve prova stüdyolarının çok pahalı olduğunu biliyoruz. Biz de destek olabilmek için Ankara’nın ilk müzik stüdyosunu açmak istedik” ifadelerine yer verildi.

SONRAKİ HABER