AB Ankara'da Ortak Kültürler konseri düzenledi!

Ankara’da Bilkent Odeon’da Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" konser etkinliği yapıldı.

AB Ankara'da Ortak Kültürler konseri düzenledi!

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu tarafından Ankara’da bir konser etkinliği yapıldı. "Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler" isimli etkinlikte kültürler dili evrensel olan müzik ile bir araya getirildiler. Konser programına yoğun bir katılım gösterildi. Avrupa Birliği temsilcileri de konsere katılım gösterdiler.

Ankara’da Bilkent Odeon’da yapılan konser programında Avrupa Birliği Türkiye Delagasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas da bir konuşma yaptı. Ayrıca AB Türkiye Delegasyonu başkanı olarak atanan Thomas Ossowski de bu etkinlikte tanıtılarak takdim edildi.

AB Ankara'da Ortak Kültürler konseri düzenledi!

ANKARA’DA MÜZİĞİN EVRENSEL DİLİ KÜLTÜRLERİ BİRLEŞTİRDİ

Bilkent Odeon'da düzenlenen konsere, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Ossowski, Başkan Yardımcısı Jurgis Vilcinskas ve çok sayıda davetli katıldı.

Vilcinskas, burada yaptığı konuşmada, konseri dinlemeye gelen konuklara teşekkür ederek, "Bizleri birleştiren evrensel bir dil olan müziği kutladığımız bu güzel akşama hepiniz hoş geldiniz." dedi.

AB Ankara'da Ortak Kültürler konseri düzenledi! - Resim : 2

Vilcinskas, "Bu vesileyle bu akşam bizlerle olan yeni atanmış Büyükelçimiz AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Ossowski'yi sizlere takdim etmekten ve ailesiyle birlikte 'aramıza hoş geldiniz' demekten büyük mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Konser vesilesiyle sadece müziğin gücünün değil ortak değer ve kültürün kutlandığını söyleyen Vilcinskas, konserde sahne alan Türk müzisyen Barbaros, konuk sanatçı İspanyol müzisyen Cecilia Krull ve Bilkent Senfoni Orkestrası'na teşekkür etti.

Konser etkinliğine katılanlar oldukça keyifli bir akşam geçirdiler. Türkçe ve yabancı dilde şarkıların seslendirildiği konserde coşku zirve yaptı. Bu tür konserlerin sayısının artırılmasının hedeflendiği açıklandı. İlerleyen günlerde bu yeni konser etkinliklerine dair programların açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER