31 yıl aradan sonra CSO Güney Kore'de konser verecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Güney Kore'de 31 yıl sonra "Uluslararası Klasik Müzik Günleri" kapsamında konser verecek. Konsere ilişkin takvim bilgileri duyurulurken tarihler de belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığının özel davetiyle Güney Kore'nin Chuncheon şehrinde "Uluslararası Klasik Müzik Günleri" kapsamında konser vereceği öğrenildi. 31 yıl sonra yeniden Güney Kore'de konser verecek olan CSO, Uluslararası Klasik Müzik Günleri'ne davet edildi.

Güney Kore Kültür, Spor ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Korean Foundation for International Cultural Exchange (KOFICE) tarafından desteklenen Uluslararası Klasik Müzik Günleri'nin takvimi de belli oldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI, 31 YIL SONRA GÜNEY KORE'DE KONSER VERECEK

Son olarak 1993 yılında konser vermek üzere gittiği Güney Kore Cumhuriyeti'ne 31 yıl sonra onur konuğu olarak davet edilen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 31 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Klasik Müzik Günleri'nde konser vererek, Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek. 4 Eylül'de Chucheon şehrinde bulunan Kültür ve Sanat Merkezi Konser Salonu'nda orkestra şefi Cemi'i Can Deliorman yönetiminde verilecek konser, Türk besteci Ferit Tüzün'ün "Çayda Çıra" bale süiti ile başlayacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı