2024 Mevlid Kandili ne zaman, hangi ay, ayın kaçında?

Mevlid Kandili ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Mevlid Kandili hakkında araştırmalar devam ederken kandilin tarihini kaçırmak istemeyenler de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaları takip ediyor.

2024 Mevlid Kandili ne zaman, hangi ay, ayın kaçında?

İslam alemi kandil tarihleri ile ilgili araştırma yaparken bu tarihleri kaçırmamak isteyenler de kandil tarihlerine ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

Mübarek Mevlid Kandili tarihi yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalar ve dini günler takvimi sorgulanıyor. Bu çerçevede ''2024 Mevlid Kandili ne zaman, hangi ay, ayın kaçında?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Mevlid en-Nebi, peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum gecesi ve aynı zamanda hicri Rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir. Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre Mevlid Kandilinin hangi ayın kaçıncı gününe denk geldiği merak ediliyor.

2024 Mevlid Kandili ne zaman, hangi ay, ayın kaçında?

Mevlid, Peygamber Efendimi Hz. Muhammed (s.a.v.)'in doğum gecesi olarak bilinirken bu geceyi kaçırmak istemeyenler de ''Diyanet takvimine göre bu sene Mevlid Kandili ne zaman?'' sorusuna yanıt arıyor. Rebiülevvel ayının on ikinci gecesine denk gelen Mevlid Kandili fazileti ve ibadetleri, kandil araştırılıyor.

Mübarek Mevlid Kandili bu sene 14 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor. Hicri takvime göre ise Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk geliyor.

SONRAKİ HABER