Ankara Kızılcahamam'daki Karagöl Jeositi kış aylarındaki güzelliği ile görenleri büyülüyor

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yer alan Karagöl Jeositi kış aylarının gelmesi ile birlikte farklı bir görünüme kavuştu. Şehir hayatının stresinden sıkılan vatandaşlarda bu bölgeye gelip kamp kurmaya başladı.

Ankara Kızılcahamam'daki Karagöl Jeositi kış aylarındaki güzelliği ile görenleri büyülüyor

Ankara başkent olması ve şehir hayatının yoğun bir şekilde yaşanmasına ek olarak bir çok ilçesinde yer alan doğal güzellikleri ile de adından söz ettiriyor. Yılın her döneminde tatilini Ankara'nın doğal güzelliklerini görmek için farklı yerlere giderek değerlendiren vatandaşlar yaptıkları gezilerden dolayı memnuniyetlerini ifade ediyor.

KARAGÖL YIL BOYU ZİYARETÇİ AKININA UĞRUYOR

Son olarak ülkemizde kış aylarının etkisini en yoğun gösterdiği günlerin yaşanmasından dolayı Ankaralıların tatil için gittiği yerlerin başında Kızılcahamam ilçesinde yer alan Karagöl Jeositi yer aldı. Kar yağışının bembeyaz bir görünüme kavuşturduğu Karagöl vatandaşların akınına uğruyor.

Ankara Kızılcahamam'daki Karagöl Jeositi kış aylarındaki güzelliği ile görenleri büyülüyor

Şehir hayatının gürültüsünden ve hava kirliliğinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar Işık Dağı'nın eteğinde bulunan bu bölgeye gelip keyifli anlar yaşıyor. Kış aylarından dolayı kayak ve kamp yapmak isteyen Ankaralılar bu bölgeye gidiyor. Buz tutan gölün etrafında aileleri ile birlikte bu bölgelere gelen vatandaşlar yaşadıkları anlardan duydukları memnuniyeti ifade ediyorlar.

KAMP TUTKUNLARI BÖLGEYİ ÇOK SEVİYOR

Bölgede kamp kuran bir vatandaşta duygu ve düşüncelerini “Bizim hayatımız bir nebze bu. , Amacımız, kendimizi şehrin kalabalığından, sessiz sakin yerlere atıp buralarda vakit geçirmek. Kafamızı dinlemek, beraber ateş yakmak, mangal yapmak, bizim zevk aldığımız şeyler bunlar" diyerek bölgede neden vakit geçirdiğini belirtti.

Kış ayının sonuna kadar da dahil olmak üzere yılın her döneminde vatandaşların bu bölgeye sık sık ziyaret yapması bekleniyor. Uzmanlarda temiz hava almanın ve doğa ile iç içe vakit geçirmenin önemini vurguluyor.

SONRAKİ HABER