Ankara Keçiörengücü 56 yıllık hasreti dindirmenin peşinde

Uzun yıllar sonrasında yeniden üst liglerde boy göstermeyi başaran Ankara Keçiörengücü taraftarlarına ve temsil ettiği ilçeye Süper Ligi getirmeyi hedefliyor. Trendyol 1. Lig'de üst üste 5. sezonunu geçiren mor beyazlıların sezonu nerede bitireceği merak konusu oldu.

Ankara Keçiörengücü 56 yıllık hasreti dindirmenin peşinde

Futbolla yatıp kalkan şehirlerden Ankara'da şehri bu sezon Süper Lig'de temsil eden bir takım bulunmuyor. Bir alt ligde ise Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankara Keçiörengücü yer alıyor. Ankaragücü ve Gençlerbirliği yakın bir geçmişte yer aldığı Süper Ligi yeniden hedeflerken Ankara Keçiörengücü'nde yarım asırlık bir hasreti bitirmenin hesapları yapılıyor.

1968'DE SÜPER LİGDEN DÜŞMÜŞLERDİ

Uzun yıllar alt liglerde yer alan Ankara Keçiörengücü 2019 yılında 2. Ligde Şampiyon olmuş ve 1998 yılından sonra yeniden 1. ligde yer almaya hak kazanmıştı. Aradan geçen süre zarfında Trendyol 1. Ligde yer almaya devam eden mor beyazlılar Süper lige yükselmeyi başaramamıştı.

Ankara Keçiörengücü en son 1968 yılında yer almıştı. O sezon 17 takımla yer alan ligde 15. sırada yer alan Ankara Keçiörengücü bir alt lige düşmüştü. Aradan geçen 56 yılda Süper Ligin kapısına yaklaşmasına rağmen bir türlü mutlu sona eremeyen Keçiören temsilcisinin bu sezon neler yapacağı merak konusu oldu.

SEZON MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR

4 haftası geride kalan ligde Ankara Keçiörengücü topladığı 5 puanla kendine 12. sırada yer buldu. İlk 2 sıranın bir üst lige çıktığı ligde mor beyazlıların Süper lige çıkma adına maçlar için antrenmanları devam ediyor. Geçen sezonu kötü bir şekilde noktalayan Ankara Keçiörengücü bu sezonu mutlu olarak tamamlamak istiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER