Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde şampiyonun adı belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi iş birliğinde bu yıl ilki düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde şampiyonun adı belli. Organizasyona ilişkin Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'dan açıklama geldi.

Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde şampiyonun adı belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Keçiören Belediyesi iş birliğinde bu yıl ilk kez düzenlenen Taha Akgül Karakucak Güreşleri sona erdi. Organizasyonda şampiyonun adı belli oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nin düzenlenmesiyle ilgili ilk adımın, Paris Olimpiyatları’nı takip ederken Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın karakucak güreşlerinin önemini anlattığı sohbette atıldığını hatırlattı.

Taha Akgül Karakucak Güreşleri’nde başpehlivan sıfır kilometre arabanın, gençler baş kategorisinin birincisi 500 bin liranın, yıldızlar baş kategorisinin birincisi 200 bin liranın sahibi oldu. Müsabakalarda yarışan ve dereceye giren güreşçilere kategori ve sıkletlerine göre para ödülleri verildi.

BAŞPEHLİVANA ALTIN KEMERİ ÖZEL, DERVİŞOĞLU VE YAVAŞ TAKTI

Organizasyonda Feyzullah Aktürk şampiyon olarak başpehlivanlığı göğüsledi. Büyük ödül olan sıfır kilometre arabanın sahibi olan Feyzullah Aktürk’e başpehlivanlık kemerini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan taktı. Başkan Özarslan, günün anısına Özel’e, Dervişoğlu’na ve Yavaş’a da altın kemer plaketi takdim etti.

Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde şampiyonun adı belli oldu

Güreş organizasyonunu, final müsabakaları tamamlanıncaya kadar heyecanla takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bugün burada yapılan organizasyonun ev sahipleri, Keçiören Belediye Başkanımız Sevgili Mesut Özarslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'la birlikte Paris'teki olimpiyatlardaydık. Öncelikle bugünkü güreşlerin de adının verildiği, onuruna yapıldığı, hepimizin yüzünü güldüren, Paris'te bronz madalya alan, daha önce 3 kez dünya şampiyonu, 10 kez Avrupa şampiyonu olmuş, olimpiyatlardaki altın madalyalı evladımız, milli gururumuz, Taha Akgül'ü alnından öpüyorum” dedi.

Taha Akgül Karakucak Güreşleri'nde şampiyonun adı belli oldu - Resim : 2

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Taha Akgül Karakucak Güreşleri'ni düzenlerken kendilerine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, tüm sporculara, kulüplere, federasyon ve iş insanlarına teşekkür etti.

SONRAKİ HABER