Keçiören’deki Etnografya Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Keçiören Belediyesi’nin katkılarıyla açılmış Etnografya Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Keçiören’deki Etnografya Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren Keçiören Belediyesi bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Belediye başkanı Prof. Dr. Mesut Özarslan’ın öncülüğünde Keçiören Belediyesi ilçede tarihi mirasın ve kültür geleneğinin yaşatıldığı bir ortam yaratmak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi’nin tarihi Estergon Kalesi’nde hizmete sunduğu Keçiören Belediyesi Etnografya Müzesi tarih tutkunu ziyaretçilerini bekliyor.

İsmi söylenildiği zaman akıllara ilk olarak Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Namazgah Tepesi gelen Etnografya Müzesi, farklı bir konseptle Keçiören’de de bulunuyor. Keçiören Belediyesi’ne bağlı Estergon Türk Kültür Merkezi’nin 1. katında bulunan Etnografya Müzesi Keçiören Belediyesi Etnografya Müzesi olarak hizmet veriyor. Keçiören’deki Etnografya Müzesi, 2005 yılında belediyeye bağlı Estergon Türk Kültür Merkezi’nin faaliyete başlaması sonucu açıldı.

Keçiören’deki Etnografya Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Keçiören Belediyesi tarafından hayata geçirilen müzede 17. Ve 18. Yüzyıllarındaki Selçuklu Dönemi ve Geç Osmanlı Dönemine ait eserler yer alıyor. Toplamda 1109 adeti bulan eserler ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden toplanarak müzede koleksiyon haline getirildi.

Keçiören Belediyesi Etnografya Müzesi’ndeki eserlerin bir kısmı 10 adet büyük camekânlı bölümlerde farklı temalarda (Kına Gecesi Seremonisi, Sünnet Odası, Türk Hamamı, Kahve Kültürü, Selamlık, Türk Mutfağı, Oturma Odası, Günlük Oda, Bakırcı Odası, Çeyiz Odası) seremoni-sunum şeklinde sergilenirken diğer eserler vitrinler ve küçük özel bölmelerde ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.

KAZAK ÇADIRI VE KIBRIS CAMEKANI DA SONRAKİ YILLARDA EKLENDİ

Keçiören’deki Etnografya Müzesi ziyaretçilerini bekliyor - Resim : 2

Keçiören Belediyesi Etnografya Müzesi’ne sırasıyla 2011 yılında K.K.T.C. Güzelyurt Belediyesi’nin katkıları ile Kıbrıs’ı anlatan camekan bölüm ve Kazakistan Büyükelçiliği ile Keçiören Belediyesi’nin katkıları ile de 2012 yılında Kazak Çadırı büyük camekan şeklinde müzeye eklendi.

Oval ve geniş bir alana tasarlanmış olan müze ücretsiz olup, 09.00-23.00 saatleri arasında Estergon Kalesi’nin birinci katında ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER