Keçiören Kıbrıs Barış Harekatı Parkı KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın katılımı ile açıldı

Keçiören Belediyesi geçtiğimiz gün ilçelerinde Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümüne ithafen bir park açacağını açıklamıştı. Parkın açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'da katıldı.

Keçiören Kıbrıs Barış Harekatı Parkı törenle açıldı

1974 yılında Türkiye'nin Kıbrıs halkının adadaki varlığını korumak adına düzenlediği askeri harekatının üzerinden 50 yıl geçti. Yarım asır önce yaşanan barış harekatını onurlandırmak adına Keçiören Belediyesi ilçelerinde bir park inşa etti.

Kıbrıs Barış Harekatı adı verilen park düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törende konuşan belediye başkanları parkın adının taşıdığı anlam ve Kıbrıslı soydaşlar ile Türk halkı arasındaki ilişkilere değindiler.

Keçiören Kıbrıs Barış Harekatı Parkı KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın katılımı ile açıldı

CUMHURBAŞKANI TATAR HALKLARIN BİRLİĞİNE VE KIBRIS MESELESİNE DEĞİNDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'da park açılışında olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Anavatan Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatının kendilerinin varlığı için kıymetli olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ile ilişkilerinin pekişmesinin hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar ayrıca parka böyle anlamlı bir ismin verilmesinin, Türk gençlerinin Kıbrıs meselesini tanıması açısından da önemli olduğunu vurguladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ya yaptığı konuşmanın ardından ABB Başkanı Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Özarslan tarafından çiçek ve hediye takdimi yapıldı.

GAZİLERDE SAHNEDE YER ALDI

Kıbrıs gazileri ile beraber sahneye çıkan liderler kurdele keserek parkın açılışını gerçekleştirdi. Başkanlar kurdele kesiminin ardından vatandaşların ilgisi eşliğinde alandan ayrıldılar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER