Keçiören Belediyesi'nin hayvan dostu projesi hizmete açıldı!

Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirme ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Keçiören Belediyesi tarafından

Keçiören Belediyesi'nin hayvan dostu projesi hizmete açıldı!

Keçiören Belediyesi sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni projesini duyurmuştu. Geliştirilen projeler kapsamında Mama Üretim Tesisi ve 25 Dönüm Doğal Yaşam Alanı açılacağı ilan edilmişti. Belirtilen projede beklenen gün geldi ve hayvan dostu projeler hayata geçirildi.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN DEVREDE!

Keçiören Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının gıda ihtiyacının karşılanması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kurulan Mama Üretim Tesisi'nin açılışı ve 25 Dönüm Doğal Yaşam Alanı’nın tanıtımı yapıldı. Hayvanları Koruma Günü kapsamında gerçekleştirilen açılış törenine Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Keçiören İlçe Başkanı Berk Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, yapımına başlanan 25 Dönüm Doğal Yaşam Alanı’nın tanıtım videosunun gösterimi yapıldı. Çevre dostu üretim Gıda atıkları, Mama Üretim Tesisi'nde titizlikle işlenip kontrolden geçtikten sonra kompost teknolojisi kullanılarak besleyici kuru mama haline getiriliyor. Üretilen kuru mamalar, uzun ömürlü olması için vakumlanıp paketlenerek muhafaza ediliyor. Böylelikle hem çevre kirliliği azaltılıyor hem de sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarına katkı sağlanıyor.

Kurulan tesisin günlük 1 ton üretim kapasitesi ile çalışacağı ifade edilirken tesiste üretilen mama sayesinde 2 bin 500 sokak havyanının beslenmesi Keçiören Belediyesi tarafından karşılanacak. Yapılacak olan besleme sayesinde ise yıllık 20 milyon lirayı aşan tasarruf elde edilmesi bekleniyor. Tesisin açılış töreninde konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, bu proje ile söz vermiş olduğu 60 projeden birini daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER