Keçiören Belediyesi'nden şiddetle mücadele konulu seminer

Keçiören Belediyesi son dönemlerde toplumsal sorun olarak sıkça karşımıza çıkan kadına yönelik şiddeti önleme konulu bir seminer düzenledi. Şiddetle Mücadele Etmekten Korkma konulu seminere katılım yoğun oldu.

Keçiören Belediyesi'nden şiddetle mücadele konulu seminer

Keçiören Belediyesi kadına olan şiddetin sona erdirilmesi ve bu konuda farkındalığın artırılması amacı ile düzenlediği seminerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapıldı.

Düzenlenen Şiddetli Mücadele Etmekten Korkma konulu seminere CHP Ankara Milletvekili, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı, CHP Keçiören Kadın Kolları Başkanı, Keçiören Belediye Başkanı’nı temsilen Tolda Turgut’un yanı sıra davetliler de katılım sağladı.

“DİMDİK DURACAĞIZ”

Açılış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkan Vekili Tolga Turgut, kadına yönelik şiddetin sadece bir bireyin değil bütün toplumun sorunu olduğunu vurgulayarak, "Keçiören Belediyesi olarak şiddete maruz kalan kadınların her zaman yanındayız. Bilinsin ki haklı mücadelelerinde tüm kadınların yanında olacak, onların güvenliği için elimizden geleni yapacağız. Belediye Başkanımız Dr. Mesut Özarslan'ın da her fırsatta söylediği gibi kadına yönelik şiddetin karşısında dimdik duracağız" dedi.

Keçiören Belediyesi'nden şiddetle mücadele konulu seminer

KADINSIZ BİR TOPLUM ÖZGÜRLEŞMEZ

Kadına şiddet konusunu ele alıyor olmaktan büyük bir mahcubiyet duyduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Emir Can Tunç, "Her yıl yüzlerce kadınımız şiddete maruz kalıyor, sokaklarda taciz ediliyor, cinsel saldırılara maruz kalıyor, uğradığı şiddetin neticesinde hayatlarını kaybediyor" dedi. Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye lâyıksın' sözünü hatırlatarak devam eden Tunç, "Kadınsız bir toplum özgürleşemez, kadınsız bir toplum aydınlanamaz, cahilliğin kör karanlığından kendini kurtaramaz" dedi. Ayrıca Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç, kısa süre içerisinde Karargahtepe Mahallesi'nde bireysel terapi, çift ve aile terapisi, çocuk terapisi alanlarında psikolojik danışmanlık hizmetinin sunulacağı bir Aile Terapi Merkezi açacaklarını da belirtti.

Düzenlenen seminerde CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve TED Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Okay da konuya ilişkin önemli değerlendirme ve görüşlerini paylaştı. Yapılan açıklamalardan sonra katılımcılar uzmanlarına akıllarına takılan konulara ilişkin sorularını yöneltme imkanı buldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER