Keçiören Belediyesinden parklara çevre dostu müdahale

Ankara halkı için önemi büyük olan yeşil alanlara belediyeler tarafından çeşitli müdahaleler yapılıyor. Parkların sürekliliğinin sağlanması adına yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da yakından takip ediliyor.

Keçiören Belediyesinden parklara çevre dostu müdahale

Ankara'nın en kalabalık ilçesi olan Keçiören'de çok sayıda park, bahçe ve mesire alanı ile insanların kendilerini rahatlatmaları sağlanıyor. Bu konuda ilçenin yetkili kurumu olan Keçiören Belediyesi parkları doğa dostu hamleler ile güzelleştiriyor.

İLK DEFA KULLANILAN YÖNTEM

Keçiören Belediyesine bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parklarda organik sıvı gübre kullanıyor. Kullanılan gübreler ile parkların daha sağlıklı ve verimli bir şekilde yeşillenmesi sağlanıyor.

Keçiören Belediyesinden parklara çevre dostu müdahale

İlçe vatandaşlarının yapay değil doğal çim alanları içinde olması kapsamında önemli bir çalışma ile ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan bir açıklama yaptı. Başkan Özarslan "Kimyasal gübrelerin zararlarını ortadan kaldırmak için Büyükşehir Belediyemizin ürettiği doğa dostu sıvı gübreyi parklarımızda kullanmaya başladık. Amacımız yaz aylarında daha sık kullanılan parklarımızın daha yeşil hale gelmesi, ailelerimizin keyifli vakit geçirmesi ve kent estetiğine katkı sağlaması" şeklinde konuştu.

PARKLARA BAKIM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Ankara genelinde park ve bahçeler bağlı bulundukları yerel yönetim için büyük önem taşıyor. İnsan sirkülasyonunun fazla olmasından dolayı bu yerlerde düzenli olarak bakım ve iyileştirme çalışmalarının yapılmasına ihtiyaç duyuluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER