Keçiören Belediyesi'nden 300 bin TL ödül havuzlu Rob-Okul 2024 yarışması

Keçiören Belediyesi tarafından hayata geçirilen Prof. Dr. Tunçalp ÖZGEN Teknoloji Merkezi TEKNOMER tarafından 300 bin TL ödül havuzlu Rob-Okul 2024 Çizgi İzleyen Robot Yarışması için beklenen duyuru yapıldı.

Keçiören Belediyesi'nden 300 bin TL ödül havuzlu Rob-Okul 2024 yarışması

Teknolojiye olan yatırımlarına tüm hızı ile devam eden Keçiören Belediyesi bu kapsamda Prof. Dr. Tunçalp ÖZGEN Teknoloji Merkezi TEKNOMER'i kurmuştu. Merkezde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken düzenlenen yarışmalar ile teknolojiye meraklı gençlerin ve öğrencilere yeni fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Bunlardan biri daha açıklandı.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN 300 BİN TL ÖDÜL HAVUZLU TEKNOLOJİ YARIŞMASI!

Prof. Dr. Tunçalp ÖZGEN Teknoloji Merkezi TEKNOMER tarafından yapılan açıklamada "Ankara ilindeki resmi ve özel okullara yönelik düzenlediğimiz TEKNOMER Rob-Okul 2024 Çizgi İzleyen Robot Yarışmamıza ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde yapılacaktır." denilerek Ankara il genelinde yer alan tüm okulların yarışmaya katılabilecekleri ifade edildi.

Keçiören Belediyesi'nden 300 bin TL ödül havuzlu Rob-Okul 2024 yarışması

Yapılan açıklamada Temel Seviye Çizgi İzleyen Robot ( İlkokul – Ortaokul), İleri Seviye Çizgi İzleyen Robot ( Lise ) ve Hızlı Seviye Çizgi İzleyen Robot ( İlkokul – Ortaokul – Lise ) olmak üzere yarışmanın 3 ayrı kategoride düzenleneceği açıklandı. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren katılımcılara toplam değeri 300 bin liraya varan tutarda ödüller dağıtılacak.

Yarışmaya başvurular devam ederken son başvuru tarihi 6 Ekim olarak uygulanacak. 12 Ekim tarihinde okullarda sınav düzenlenirken 14 Ekim tarihinde ise dereceye giren takımlara ödülleri teslim edilecek. Yarışmaya sadece Ankara il sınırları içerisinde eğitim veren özel ve devlet okulları başvuru yapabilecekler. Başka illerden katılımları kabul edilmeyecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER