Keçiören Belediyesi yasaklı madde ile olan mücadelesini sürdürüyor

Keçiören Belediyesi güvenlik görevlilerine, yasaklı madde ile mücadele kapsamında farkındalık ve bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi yasaklı madde ile olan mücadelesini sürdürüyor

Sosyal, kültürel ve güvenliğe yönelik faaliyetlerine önem veren Keçiören Belediyesi bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği ekipleri tarafından yasaklı maddeyle mücadele kapsamında Keçiören Belediyesi güvenlik görevlilerine yönelik farkındalık ve bilgilendirme semineri gerçekleştirdi. UYUMA, Narko-KAAN ve Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamalarına ilişkin bilgi veren emniyet ekipleri, dikkat çeken vaka örnekleriyle yasaklı maddeyle mücadelede etkin yöntemleri aktardı.

ZEHİR TACİRLERİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Keçiören Belediyesi yasaklı madde ile olan mücadelesini sürdürüyor

Keçiören Belediyesi tarafından yasaklı maddeyle mücadeleye yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleşen “Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bağımlılıkla Mücadelede Birlikte” konulu panelde kararlılık mesajı verilmiş, uyuşturucuyla mücadelede etkin rol alınacağının altı çizilmişti. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi bünyesinde ilçenin farklı noktalarında görev yapan güvenlik görevlilerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği ekipleri tarafından eğitim verildi.

Dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan yasaklı maddelerinin temini, satışı, kullanımı, olumsuz etkileri ve bunların önüne geçilmesi için atılması gereken adımlar aktarıldı. Zehir tacirlerinin yakalanması için UYUMA, Narko-KAAN ve Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamalarının aktif bir şekilde kullanılması ve sağladığı kolaylıklardan faydalanılması gerektiğine vurgu yapıldı. Yasaklı madde kullanımı, ticareti ve özendiriciliğine yönelik faaliyetlerin yasal mevzuatlar çerçevesinde getirdiği yaptırımlar da anlatıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER