Keçiören Belediyesi yarışmacıları Teknofest'ten birincilikle döndü

İlk defa düzenlendiği günden bu yana gençler başta olmak üzere ülke genelinde ilgi çekmeyi başaran Teknofest bu sene de aynı heyecanı yaşatıyor. Yurdun dört bir yanından gençler hazırladıkları projeler ile yarışmalarda dereceye girmeyi hedefliyor.

Türk gençliğinin yerli ve milli teknoloji ile daha fazla iç içe olması için başlatılan Teknofest aynı zamanda geliştirilen ürünlerin sergilendiği bir program haline geldi. Her yaştan vatandaş düzenlendiği yerde Teknofest etkinliğini ziyaret ederek Türk savunma teknolojisinden son ürünleri görürken aynı zamanda gençlerin geliştirdiği özgün projeleri yakından inceleme fırsatı yakalıyor.

"GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Bu kapsamda önümüzdeki ay Adana'da gerçekleşecek Teknofest öncesi Antalya'da Akdeniz Teknofest organizasyonu gerçekleştirildi. Hava Savunma Sistemleri kategorisinde Keçiören Belediyesini temsil eden TEKNOMER Gökmuhafız Takımı, En Özgün Yazılım Ödülünü alarak ilçeye büyük bir gurur yaşattı.

Konu ile ilgili olarak Keçiören Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda "TeknoFest 2024 Hava Savunma Sistemleri Yarışması’nda Belediyemiz adına yarışan TEKNOMER Gökmuhafız Takımı En Özgün Yazılım Ödülü’nü alarak 1. olmuştur. Değerlerinin ve deneyimlerinin çeşitliliği ile birbirini besleyen, gelişime açık, bilimin ve teknolojinin ışığında ilerleyen gençlerimizin her zaman yanında olacağız" denildi.

Teknofest ile her sene yeni yetenekler ortaya çıkarılıyor. Projeleri ile adından söz ettiren gençler ise ilgili birimler tarafından desteklenerek çalışmalarını ilerletme fırsatı buluyor.

Kaynak: Haberankara.com