Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliğinde Uluslararası Türk Dünyası Şöleni

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliği ile Türk dünyasının birlikteliğini güçlendirmek amacıyla Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni düzenlendi. Törene ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliğinde Uluslararası Türk Dünyası Şöleni

Keçiören Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliği ile Türk dünyasının birlikteliğini güçlendirmek amacıyla Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni etkinliği düzenledi.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliği ile Türk dünyasının birlikteliğini güçlendirmek amacıyla Lavanta ve Gül Bahçesi'nde Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni düzenlenirken katılımda hayli yüksekti.

KEÇİÖREN'DE ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI ŞÖLENİ

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliği ile gerçekleştirilen şölene Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sudan büyükelçileri, Azerbaycan Bakü Kültür Merkezi Reisi İbrahim Aliyev ile siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliğinde Uluslararası Türk Dünyası Şöleni

Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun protokolde bulunan katılımcılarla birlikte Lavanta ve Gül Bahçesi'nden toplanan güllerden gül reçeli yapmalarının ardından ABB Başkanı Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Dr. Özarslan, lavanta hasadı gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda katılımcılara hitaben konuşan Ankara Milletvekili Semra Dinçer, bir Keçiörenli olarak ilçede uluslararası Türk dünyası şölenine imza atılmasından dolayı gurur duyduğunu belirterek, Ankara ve Keçiören'i hak ettiği değerlere ulaştırdığı için Mansur Yavaş ve Mesut Özarslan'a teşekkür etti.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliğinde Uluslararası Türk Dünyası Şöleni - Resim : 2

Şölende yapılan konuşmaların ardından Kültür Yolu Festivali kapsamında Yöresel Yemek Lezzetleri Yarışması'nda Keçiören Belediyesi’nin 'En İyi Lezzet' ödülüne layık görülmesinden dolayı, Türkiye Aşçılar Federasyonu başkanı Zeki Açıköz tarafından Başkan Özarslan'a plaket ve madalya takdiminde bulunuldu.

Keçiören Belediyesi ve TÜRKSOY iş birliğinde Uluslararası Türk Dünyası Şöleni - Resim : 3

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ise katılımlarından dolayı büyükelçilere teşekkürlerini ileterek plaket verdi. Ayrıca ev sahipliğini Keçiören Belediye Başkanı Dr. Özarslan'ın yaptığı organizasyon, Türk dünyası dans toplulukları ve folklor ekiplerinin kendi kültürel zenginliklerini sergilemesiyle devam ederken sanatçılar Figen Genç, İlkim Eylül İlk ve Gizem Öksüz verdikleri konserle şölene renk kattı ve katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

SONRAKİ HABER