Keçiören Belediyesi Taha Akgül Karakucak Güreşleri Başladı

Spor tarihimizde önemli yeri olan güreş ile ilgili Keçiören Belediyesi tarafından anlamlı bir organizasyon hayata geçirilmişti. Geçtiğimiz günlerde spor kariyerini noktalayan Taha Akgül'ün adını taşıyan güreş müsabakaları bugün başladı.

Keçiören Belediyesi Taha Akgül Karakucak Güreşleri Başladı

Yakın dönemde bir çok uluslararası müsabakada başarılar elde edilen güreş aynı zamanda Türkiye'de bir ata sporu olarak görülüyor. Yüzyıllardır devam eden Tarihi Kırkpınar güreşleri gibi organizasyonların yapıldığı ülkemizde bir geleneksel spor organizasyonuna daha başladı.

AÇILIŞTA ÜST DÜZEY KATILIM

Keçiören Belediyesi 2024 Olimpiyat oyunlarının ardından güreş hayatını sonlandıran Taha Akgül'ün adının verildiği 1. Karakucak Güreşleri bugün itibariyle başladı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Taha Akgül ve çok sayıda davetlinin katılımı ile güreş müsabakaları Keçiören Bağlum Stadyumunda başladı.

Keçiören Belediyesi Taha Akgül Karakucak Güreşleri Başladı

Açılış öncesi konuşan Başkanlar Güreşin öneminden ve organizasyonun ifade ettiği anlamdan bahsettiler. Ankara halkının da ilgi gösterdiği Karakucak Güreşleri bugün ve yarın yapılacak müsabakalar ile tamamlanacak.

YÜZLERCE GÜREŞÇİ OYUNLARDA YER ALIYOR

Tam 1500 sporcu güreşlerde şampiyon olmak için yarışacak. 25 Ağustos sonunda dereceye giren isimler başarılarından dolayı ödüllendirilecek. Bu yıl ilk defa yapılan güreş oyunlar geleneksel hale getirilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER