Keçiören Belediyesi, Srebrenitsa şehitleri için anma töreni gerçekleştirdi

Keçiören Belediyesi, Srebrenitsa kentinde soykırıma uğrayan şehitler için anma töreni düzenledi.

Keçiören Belediyesi, Srebrenitsa şehitleri için anma töreni gerçekleştirdi

Keçiören Belediyesi, Aliya İzzetbegoviç Parkı’ndaki Srebrenitsa Şehitlik Anıtı’nda Srebrenitsa şehitleri için anma töreni gerçekleştirdi. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan da anma töreninde konuşma yaptı.

Srebrenitsa şehitleri, Keçiören'de anıldı. Keçiören Belediyesi, 11 Temmuz 1995’te Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde soykırıma uğrayan 8 bin 372 şehit için anma töreni gerçekleştirdi. Tören, Aliya İzzetbegoviç Parkı’ndaki Srebrenitsa Şehitlik Anıtı’nda yapıldı. Anma törenine Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Bosna Hersek Büyükelçilik Başkatibi Riad Habul, Balkan Vakfı Başkan Yardımcısı Cüneyt Volkan Kurtuldu, öğretim görevlileri, bürokratlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Tören, saygı duruşu, Bosna Hersek Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Keçiören Belediyesi, Srebrenitsa şehitleri için anma töreni gerçekleştirdi

"UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’’

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, “Srebrenitsa’da yaşanan bu acı sadece Boşnak vatandaşların değil, başta İslam âlemi olmak üzere tüm insanlığın yüreğinde derin yaralar açtı. Bugün burada, Srebrenitsa’da acımasızca katledilen şehitlerimizi anarken, onların hatıralarını yaşatmak ve bir daha böylesi acıların yaşanmaması için kararlılığımızı göstermek için bir arada bulunmaktayız. Biz, yüce Türk Milletinin evlatları olarak Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar devlet büyüklerimizi ve atalarımızı örnek alıp, onların sözlerini rehber edindiğimiz gibi Aliya İzzetbegoviç’i de cesareti ve bilge kişiliğiyle örnek aldık. Kaybettiğimiz Boşnak kardeşlerimizi unutmadık, unutturmayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Törende Srebrenitsa Soykırımı’ndan sağ kurtulan savaş mağduru İsmail Hodziç, “11 Temmuz 1995, hepimiz için hayatın durduğu tarihtir. Dünyadaki bütün anneler çocuklarını kucaklamayı, onların eğitimlerini hayal ederken Srebrenitsalı annelerin tek isteği vardı, o da katliamda yaşamını yitiren çocuklarının tek bir kemik parçasını bulabilmekti. 1995 yılında esir düştüğümde yanımda annem ve babam vardı. En büyük yetimlik annesiz babasız kalmak değil, en büyük yetimlik devletsiz ve bayraksız kalmaktır’’ diye konuştu.

Konuşmalar bitince dualar edildi ve Srebrenitsa Şehitlik Anıtı’na çelenk ile karanfil bırakıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER