Keçiören Belediyesi personellerini doğal afetlere karşı hazırlıyor

Ülkemizin bulunduğu coğrafyada sık sık çeşitli doğal afetler meydana geliyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye, yoğun yağış aldığı yerlerde sel ve heyelan, kış döneminde ise çığ afetleri ile karşı karşıya kalıyor.

Keçiören Belediyesi personellerini doğal afetlere karşı hazırlıyor

Yaşanan bir çok afette acı tecrübeler ile karşılaşan Türkiye'de gelecek dönemlerde olası kötü senaryolara karşı hazırlıklar yapılıyor. Resmi ve özel kuruluşların verdiği eğitimlerle afet zamanlarında tecrübeli personellerin yetişmesi sağlanıyor.

PERSONELLERİN BİLİNÇLENMESİ SAĞLANDI

Konu ile ilgili olarak Ankara'nın Keçiören ilçesinde önemli bir eğitim programı gerçekleştirildi. Keçiören Belediyesi bünyesinde çalışan personellerini olası afetlere karşı hazırlamak amacıyla “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenledi.

Eğitime katılan personeller afetler karşısında neler yapacaklarına dair uygulamalı ve teorik bilgiler aldılar. Personeller eğitim sayesinde afete hazırlık ve afet anında yapılacak doğru müdahalelere dair önemli bir deneyim kazandı.

Keçiören Belediyesi personellerini doğal afetlere karşı hazırlıyor

AFET DÖNEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLERDEN BAHSEDİLDİ

Keçiören Belediyesinin düzenlediği eğitimde Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği Başkanı Umut Muhammed Kuzey bilgi ve birikimlerini katılımcılara aktardı. Başkan Kuzey afet döneminde doğru zannedilen yanlış hamleler ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Yakın dönemde deprem ve yangın gibi afetler yaşanan ülkemizde deneyimli personel açığı net olarak gözler önüne serilmişti. Yapılan eğitimler ile bu açığın kapanması ve zor durumlarda hızlı müdahalelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER