Keçiören Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verdi

İnsanların başına her an bir kaza ya da yaralanma olayı gelebilme ihtimalinden dolayı gerekli ilk yardım bilgisini almak büyük önem taşıyor. Bu konuda Keçiören Belediyesi personelleri için İlk Yardım ve Farkındalık Eğitimi adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verdi

Başına olumsuz durumlar gelen insanlara yapılan ilk müdahale hayat kurtarabiliyor. Kapsamlı bir yardım öncesinde kişiyi hayatta ve sağlıklı tutmak adına yapılan ilk yardım hamlesi yanlış yapıldığında ise çok daha acı bir tablo ortaya koyabiliyor.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ BİLİNÇLENDİRİLDİ

Bu nedenle Keçiören Belediyesi bünyesindeki personellerin karşılaşabileceği ya da başlarına gelebilecek durumlara karşı bir eğitim programı düzenledi. Belediye bünyesindeki güvenlik görevlilerine verilen bu eğitimde iş kazası, yaralanmalar ve oluşabilecek ani tehlikeler karşında yapılması gereken müdahalelerden bahsedildi.

Keçiören Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verdi

YANLIŞ MÜDAHALEDEN KAÇINMA VURGUSU YAPILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü personellerinin verdiği eğitimde doğru bilgini önemine vurgu yapıldı. Yanlış ya da bilinçsiz müdahaleden kaçınılması gerektiği ifade edilirken, doğru müdahalenin ortaya koyacağı olumlu tablolara da dikkat çekildi.

Keçiören Belediyesi personellerine ilk yardım eğitimi verdi - Resim : 2

Söz konusu eğitimde doğal afetler karşısında nasıl yardımlar yapılabileceği konusu da anlatıldı. Eğitim sonunda katılımcılara ilk yardım bilgileri içeren cep kitapçığı verildi. Yıl içerisinde resmi ve özel kurumlar tarafından kendi içlerinde ilk yardım eğitimleri düzenlenmeye devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER