Keçiören Belediyesi personellerine afet ve farkındalık eğitimi verdi

Sıklıkla örneklerinin yaşandığı afet ve kaza olaylarına önlem almak kadar bu olaylar yaşandığında doğru müdahaleler yapmakta büyük önem taşıyor. Bu konuda Keçiören Belediyesi de ABB ve AKUT iş birliğinde bir eğitim gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi personellerine afet ve farkındalık eğitimi verdi

Ülkemizde doğal yollardan yaşanan afetler ve ihmal ya da başka nedenlerden ötürü yaşanan kaza gibi durumlar insanların hayatlarını kaybetmelerine ya da ağır yaralanmalarına neden olabiliyor. Bu tarz durumlar yaşandığında ise kişilerin gerekli bilgilere sahip olması ve hangi durumda neler yapacağını bilmesi de önemli bir durum olarak biliniyor.

Keçiören Belediyesi personellerine afet ve farkındalık eğitimi verdi

ANKARA İTFAİYESİ YANGINA KARŞI BİLİNÇLENDİRDİ

Bu konuda Keçiören Belediyesi de bünyesinde çalışan personellerin daha donanımlı ve hazırlıklı olması açısından bir eğitim programı hazırladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimde Ankara İtfaiyesi ekipleri de yangınlar konusunda önemli bilgiler verdi.

Keçiören Belediyesi de gerçekleşen eğitimler ile ilgili "Birlikte daha güvenli bir toplum inşa etme yolunda önemli adımlar atıyoruz. Özellikle güvenlik personellerimizin mesleki yeterliliğini artırmak, afet ve yangınlara karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz eğitime katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi personellerine afet ve farkındalık eğitimi verdi - Resim : 2

OLUMSUZ ANLARA KARŞI HAZIRLIKLI OLMANIN ÖNEMİ VURGULANIYOR

Devlet ve özel kurumlar çeşitli programlar ve etkinlikler yoluyla insanların bireysel olarak bu konuda kendilerini eğitmeleri yönünde çağrılarda bulunuyor. Yapılan çağrılarda basit bilgilerle insanların hayatlarının kurtulabileceği vurgulanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER