Keçiören Belediyesi Pakistan ile Keşmir Dayanışma Günü Fotoğraf Sergisi açacak

Pakistan'ın Türkiye ile Cumhuriyet döneminden de eski yıllara dayanan dostluk bağı kapsamında çeşitli etkinlikler ve programlar hayata geçiriliyor. Atılan adımlar ile iki ülkenin sorunları ve acıları da gündeme getiriliyor.

Keçiören Belediyesi Pakistan ile Keşmir Dayanışma Günü Fotoğraf Sergisi açacak

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yönetimin yurt içi bağlantılarına ek olarak yurt dışında da temasları da bulunuyor. Bu temaslar arasında yer alan Pakistan İslam Cumhuriyeti ile olan ilişkililer kapsamında bir fotoğraf sergisi düzenleneceği öğrenildi.

TÜRKİYE-PAKİSTAN İLİŞKİLERİNE OLUMLU KATKI

Pakistan'ın Hindistan ile yıllardır arasında sorun olan ve büyük acıların yaşandığı Keşmir bölgesini anlatacak sergi geçtiğimiz yılda düzenlenmişti. İki ülke arasındaki ilişkilere olumlu yönde katkı sağlama amacıyla yapılacak sergi ile ilgili Keçiören Belediyesi vatandaşlara bilgilendirme yaptı.

Ücretsiz olacak ve herkesin katılabileceği sergi ile ilgili yapılan paylaşımda "T.C. Keçiören Belediyesi ve Pakistan İslam Cumhuriyeti ortaklığıyla hazırlanan "Keşmir Dayanışma Günü Fotoğraf Sergisi"ne tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" denildi.

Keçiören Belediyesi Pakistan ile Keşmir Dayanışma Günü Fotoğraf Sergisi açacak

YERİ VE ADRESİ AÇIKLANDI

Keçiören Estergon Kalesi Giriş katta yapılacak sergi 5 Ağustos (yarın) saat 16:00'da törenle açılacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın da katılmasının beklendiği sergide Pakistan devlet temsilcileri de yer alacak

Keçiören halkının da sergiye ilgi göstermesi ön görülüyor. Bu tarz sergiler iki ülke arasındaki yakınlaşmayı artırmasına ek olarak insanların toplumsal konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına yardımcı oluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER