Keçiören Belediyesi ödüllü robot yarışması düzenliyor

Yeni neslin teknoloji ve kodlama gibi alanlarda daha istekli olması ve yetenekli olanlarının keşfedilmesi için adımlar atılmaya devam ediliyor. Bu konuda Keçiören Belediyesi de ilerleyen günlerde bir çizgi izleyen robot yarışması başlatacaklarını açıkladı.

Keçiören Belediyesi ödüllü robot yarışması düzenliyor

Gelişen ve değişen dünyada insanların yapabildiği bir çok şeyi yapabilmesi ile dikkat çeken robotlar konusunda peş peşe atılımlar geliyor. Dünya devletleri bu alanlarda kendi nesillerini eğitmek ve onları teşvik etmek adına programlar hayata geçiriyor.

Ülkemizde de yerli ve milli teknoloji hamlesi çalışmaları kapsamında resmi ve özel kuruluşlar çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi de kurduğu Teknoloji Merkezi ile gençlere bu konuda destek oluyor.

Keçiören Belediyesi ödüllü robot yarışması düzenliyor

BİRİNCİYE ÖDÜL VERİLECEK

Geçtiğimiz dönemlerde de yarışma ve programlar düzenleyen Teknomer'in yeni yarışması duyuruldu. Keçiören Belediyesi konu ile ilgili yaptığı paylaşımda ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler için 17 Aralık'ta çizgi izleyen robot yarışması düzenleyeceklerini açıkladı.

Yapılan paylaşımda "ROB-OKUL 2024 Ödüllü Çizgi İzleyen Robot Yarışması başlıyor. Son başvuru tarihi 6 Ekim 2024" denildi. Pazar günü sona erecek başvurular ile ilgili teknomer.kecioren.bel.tr adresinden gerekli bilgi alınabilecek.17 Aralık'ta Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleşecek yarışmada dereceye giren adaylara ödül verilecek.

Çizgi izleyen robot yarışması adından da anlaşıldığı üzere beyaz ya da siyah zemin üzerinde bulunan çizgiyi takip eden robotlar olarak tarif ediliyor. Adayların geliştirdikleri robotlar onların yeteneklerinin ve imkan verildiğinde neler yapabildiklerinin birer örneği oluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER