Keçiören Belediyesi Milli Yas kapsamında Açık hava sineması etkinliğini iptal etti

İlan edilen milli yas kararı kapsamında daha önceden duyurusu yapılan programlar sekteye uğradı. Keçiören ilçesinde de bu gerekçe ile bir bilgilendirme yapıldı.

Keçiören Belediyesi Milli Yas kapsamında Açık hava sineması etkinliğini iptal etti

Ankara'nın Keçiören ilçesinde ülkemizde geçmişten gelen bir etkinlik olan Açık Hava Sineması programı düzenleneceği duyurulmuştu. Gerçekleşecek film gösteriminde vatandaşların milli duygularını üst seviyede yaşatacak "Nefes:Yer Eksi İki" filminin izletileceği bilgisine yer verildi.

YAS KARARINDAN DOLAYI İPTAL EDİLDİ

Gösterimin başlamasına saatler kala Keçiören Belediyesi yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünü milli yas ilan etmesi dolayısıyla bu organizasyonun iptal olduğu duyuruldu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sevgili Keçiörenli Hemşehrilerimiz;
02 Ağustos Cuma tarihinde belediyemiz önünde gerçekleştireceğimiz Açık Hava Sinemamız ülkemizde ilan edilen bir günlük milli yas nedeniyle iptal edilmiştir.
Bilgilerinize"

EĞLENCE PROGRAMLARINA BİR GÜNLÜK ARA

Hamas Lideri İsmail Haniye'nin suikaste kurban gitmesi sonucu alınan kararın bir günlük olmasından dolayı yarın etkinlik ve eğlenceler kaldığı yerden devam edecek. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi'nin iptal ettiği etkinliği yakın zamanda yeniden yapması bekleniyor.

Milli Yas kararından dolayı yurt genelinde konser ve eğlenceli programlara bir günlük ara verildi. Bu günün matem ve hüzün günü olarak ilan edilmesinden dolayı bu yönde bir karar alındı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER