Keçiören Belediyesi Milli Mücadele Müzesinde kültür yolu festivali etkinliği gerçekleştirildi

Ankara'nın farklı ilçelerine yayılan Kültür Yolu Festivali heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Ankara'nın Keçiören ilçesinde de Zamanın Birinde Ankara adlı anlatı programı gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi  kültür yolu festivali etkinliğine ev sahipliği yaptı

Ankara'nın tarihi ve kültürel yönlerini günler süren bir festival haline getiren Ankara Kültür Yolu Festivali bir çok farklı ilçede devam ediyor. Belediyelerde festival kapsamındaki etkinliklere ev sahipliği yaparak vatandaşlar ile festival arasında köprü vazifesi görüyor.

Keçiören Belediyesi de Ankara Kültür Yolu Festivaline ev sahipliği yapan ilçeler arasında yer aldı. Devam edilen festival kapsamında Keçiören Milli Mücadele Müzesinde Yazar ve Hikâye Anlatıcısı Hilal Koçyiğit Zamanın Birinde Ankara adlı bir anlatı programı gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi Milli Mücadele Müzesinde kültür yolu festivali etkinliği gerçekleştirildi

ANKARA'NIN KÜLTÜRÜ VE MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNE YAKINDAN BAKIŞ

Programda masal, türkü, tekerleme, bilmece ve hikaye anlatıları gibi içerikler yer aldı. Ankara'nın kültürel dokusundan da bahsedildiği anlatıda Milli Mücadele özelinde Ankara'nın hayvanları, ahilik, seğmenlik ve bacı erenlik gibi hususlara da değinildi.

Keçiören Belediyesi Milli Mücadele Müzesinde kültür yolu festivali etkinliği gerçekleştirildi - Resim : 2

Katılımcılar Milli Mücadele Müzesini de gezerek ülkenin bağımsızlık serüvenine ve Ankara'da o dönem yaşananlara yakından bakma fırsatı yakaladılar. Milli Mücadele döneminde yaşanan fedakarlıklar ve zorlukları bir kez daha anımsayan katılımcılar önemli bilgiler edinmiş olarak müzeden ayrıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER