Keçiören Belediyesi meme kanserine karşı farkındalık programı düzenledi

Kadınların en çok çekindiği sağlık sıkıntılarının başında meme kanseri geliyor. Alanında uzman kişiler ise bu hastalığa karşı en güçlü silahlardan birisini erken teşhis olduğu vurgusu yapıyor.

Keçiören Belediyesi meme kanserine karşı farkındalık programı düzenledi

Keçiören Belediyesi de Ekim ayının bu hastalığa karşı farkındalık ayı olarak ilan edilmesinden dolayı bir seminer gerçekleştirdi. Hayallerine İnananlar Rotary Kulübü ile ortaklaşa gerçekleşen seminerde Doç. Dr. Erkan Öztürk ve Doç. Dr. İsmail Şahin hastalık ile ilgili merak edilenleri aktardılar.

İlçe kadınlarının katılımı ile Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Meme Kanseri seminerine Keçiören Belediyesi yönetiminden, Cumhuriyet Halk Partisinden, muhtarlardan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından insanlarda katıldı.

Keçiören Belediyesi meme kanserine karşı farkındalık programı düzenledi

"KENDİNİZİ ASLA YALNIZ HİSSETMEYİN"

Program içinde konuşan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Emir Can Tunç hastalığa karşı bilgi sahibi olmanın önemine dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Tunç "Meme kanseri ne yazık ki yaygın bir hastalık. Kimi zaman olumsuz neticelerle de sonuçlanabiliyor. Bu anlamda bilinçlenmek çok önemli. Ben de Keçiören Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mesut Özarslan adına konuşan bir başkan yardımcısı olarak sizlere her zaman destek olacağımızı buradan belirtmek isterim. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Tüm kadınlarımıza sağlıklı mutlu bir yaşam diliyorum" dedi.

KATILIMCILAR MERAK ETTİKLERİNİ SORDU

Uzman doktorlar seminerde kanserin nasıl ilerlediğini, erken teşhis konusunda taramanın düzenli olarak yapılmasının getirdiği kazanımlar gibi konulara değindiler. Katılımcılar seminer kapsamında merak ettiği soruları doktorlara yöneltme fırsatı buldular.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER