Keçiören Belediyesi Meme kanseri konusunda farkındalık eğitimi verecek

Kadınların en çok korktuğu hastalıklar arasında yer alan Meme kanseri konusunda yurt genelinde çeşitli programlar düzenleniyor. Ekim ayının bu hastalık konusunda özel bir ay olmasından dolayı Ankara'da Keçiören Belediyesi bir program hazırladıklarını duyurdu.

Keçiören Belediyesi Meme kanseri konusunda farkındalık eğitimi verecek

Meme Kanserinde erken teşhiste hastalık başlama aşamasında yakalanıyor. Böylece hastalığa müdahale etme ve yayılmadan önüne geçilme adına büyük avantaj elde ediliyor. Bu nedenle kadınlara bunda utanılacak ya da çekinilecek bir durum olmadığı, doktora giderek kontroller yaptırmaları çağrısında bulunuluyor.

Her yıl dünya üzerinde binlerce insanın yakalandığı meme kanseri, kendisi hakkında bilinçli olunduğunda ve düzenli olarak kontroller yapıldığında korkulacak bir durum olmaktan çıkıyor. Hastalığa karşı alınması gereken önlemler konusunda ise kadınları bilinçlendirmek adına ülke çapında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Keçiören Belediyesi Meme kanseri konusunda farkındalık eğitimi verecek

KEÇİÖREN BELEDİYESİ: "ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"

Keçiören Belediyesi de bu konuda 18 Ekim Cuma (yarın) bir eğitim yapılacağını açıkladı. Ücretsiz olarak yapılacak eğitim ile ilgili yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

"Erken teşhis hayat kurtarır. Meme kanseriyle mücadelede farkındalık oluşturmak için düzenleyeceğimiz ‘Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi’ne tüm halkımız davetlidir"

Keçiören Belediyesi tarafından verilecek eğitimde alanında uzman isimler, katılımcılara meme kanseri konusunda detaylı bilgiler verecek. Hastalığın detaylı olarak ele alınması, düzenli yapılan kontroller gibi konulardan bahsedilecek eğitim saat 14:00'da Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER