Keçiören Belediyesi matem lokması ve aşure ikramı ile kardeşlik rüzgarları estirdi

Muharrem ayı vesilesiyle Ankara'nın ve ülkenin dört bir yanında Alevilik inanışında önemli bir yeri olan Kerbela olayındaki kayıplar anılırken, pişirilen aşureler vatandaşlara dağıtıldı.

Keçiören Belediyesi matem lokması ve aşure ikramı ile kardeşlik rüzgarları estirdi

Keçiören Belediyesi manevi anlamda büyük bir mesaj veren bir etkinliğe imza attı. Belediye ve 18 Alevi derneğinin bir araya gelerek yaptığı programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve çok sayıda önemli isim katıldı.

Keçiören Belediyesi matem lokması ve aşure ikramı ile kardeşlik rüzgarları estirdi

"KERBELA, HERHANGİ BİR KATLİAMA BENZEMEZ"

Programa katılım sağlayan ABB Başkanı Mansur Yavaş Kerbela olayının ifade ettiği anlamdan bahsetti. Başkan Yavaş "Öncelikle Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit olan Yarbay Abdullah Cem Demirkan’a Allah'tan rahmet diliyorum, mekânı cennet olsun. Sevgili canlar, bugün burada insanlık açısından trajik, ama tarihi öneme sahip bir olayı anmak üzere aşuremizi paylaşıyoruz" dedi.

Kerbela'nın bir kaç insanın katledilmesinden çok daha fazlası olduğunu ifade eden ABB Başkanı Yavaş "Sevgili canlar, Kerbela Katliamı herhangi bir katliama benzemez. Orada başta Hz. Hüseyin ve masum çocuklar önce susuz bırakılmış sonra da katledilmişlerdir. İslam tarihi, ne o güne kadar ne de o günden sonra çocukların bile öldürüldüğü böyle bir vahşet görmemişti. Bu olay sadece Müslümanlar arasında değil tüm insanlık âleminde derin izler bıraktı" şeklinde konuştu. Mansur Yavaş sözlerinin devamında ilçeye bir Cemevi yapacaklarını duyurdu.

Keçiören Belediyesi matem lokması ve aşure ikramı ile kardeşlik rüzgarları estirdi - Resim : 2

"FARKLILIKLAR İÇİNDE BİRLİĞİN SEMBOLÜ"

Gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'da büyük ilgi gösterdi. Programda tevhid okuyan Başkan Özarslan bu ayın paylaşma ve şükretmeyi ifade ettiğini söyledi.

Başkan Özarslan duygularını şu sözlerle ifade etti;

"Kerbela'da yaşananlar, bizlere adaletin, hakkaniyetin ve zulme karşı direnişin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Hz. Hüseyin'in mücadelesi, bizlere adaletin ve doğruluğun yanında olmanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatır. Muharrem orucu, bu acı hatıraları anmak ve Hz. Hüseyin'in hak mücadelesine duyduğumuz saygıyı ifade etmek amacıyla tutulur. Bu oruç, sadece fiziksel bir açlık değil, aynı zamanda manevi bir arınma, sabır ve metanetin bir sembolüdür. Aşure, bugünün en güzel simgelerinden biridir. Farklı malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu bu tat, birlik ve beraberliğin, farklılıklar içinde birliğin sembolüdür"

Keçiören Belediyesi matem lokması ve aşure ikramı ile kardeşlik rüzgarları estirdi - Resim : 3

AŞURELER HALKA DAĞITILDI

Törene vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. ABB Başkanı Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Özarslan kazanların başına geçerek vatandaşlara hazırlanan ikramları dağıttı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER