Keçiören Belediyesi KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın katılımı ile park açılışı yapacak

Geçmişte yaşamış önemli şahsiyetler ya da meydana gelmiş olayların unutulmaması adına isimleri inşa edilen yerlere veriliyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi yaptıkları parka Kıbrıs Barış Harekatının adını verdiklerini ve açılış töreni düzenleyeceklerini duyurdu.

Keçiören Belediyesi Kıbrıs Barış Harekatı adlı parkı yarın açacak

Türkiye yakın dönemindeki en büyük savaşlarından birisini Kıbrıs'ta yaşamıştı. Kıbrıs Türk halkının uğradığı baskı ve katliamlara son vermek adına Kıbrıs adasına bir askeri harekat düzenlenmişti.

KIBRIS'TAKİ TÜRK VARLIĞI KORUNDU

1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı ile adanın kuzey kısmında yüzde 37'lik bir alan alındı. Sonraki yıllarda bu alanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruldu. Keçiören Belediyesi de Kıbrıs Barış Harekatını unutturmamak ve o döneme dair bilinçlenmesi adında Sancaktepe mahallesinde inşa edilen bir parka harekatın adını verdi.

Keçiören Belediyesi KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın katılımı ile park açılışı yapacak

KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR'DA GELİYOR

Yarın gerçekleştirilecek park açılış töreni ile ilgili Keçiören Belediyesinden önemli bir duyuru geldi.Yapılan duyuruda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın da açılışa katılacağı ifade edildi.

Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılı anısına ithafen inşa edilen parkın açılışı 16:30'da Sancaktepe Mahallesi 1629. sokakta yapılacak. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın da katılacağı açılışa katılımın yüksek olması bekleniyor.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişki ve iş birliği günümüzde yoğun bir şekilde sürüyor. Her iki ülke de adadaki hakları konusunda taviz vermeyen bir politika güdüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER