Keçiören Belediyesi Keşmir'de yaşananları anlatan bir fotoğraf sergisi açtı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde Pakistan'ın Keşmir bölgesinde yaşanan insanlık dramını anlatan bir sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Keçiören Belediyesi ve Pakistan'dan çok sayıda isim katıldı.

Keçiören Belediyesi Keşmir'de yaşananları anlatan bir fotoğraf sergisi açtı

Türkiye'nin tarihi bağlarının bulunduğu Pakistan'ın on yıllardır Hindistan ile arasında tartışma yaşadığı Keşmir bölgesinde insanlar mağdur oluyor. Bu soruna uluslararası toplumun desteğini çekmek için bir çok çalışma gerçekleştiren Pakistan bir kez daha Keçiören Belediyesi ile iş birliği yaptı.

Önceki yılda olduğu gibi Keçiören Belediyesi ve Pakistan İslam Cumhuriyeti iş birliğinde ilçede fotoğraf sergisi açıldı. 2019'da Keşmir'de yaşananları anlatan fotoğraf sergisi Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Atila Zorlu, Pakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid ve çok sayıda ismin katılması ile gerçekleşti.

Keçiören Belediyesi Keşmir'de yaşananları anlatan bir fotoğraf sergisi açtı

"KEŞMİR HALKINA DESTEKLERİMİZİ İLETİYORUZ"

Törende konuşan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Atila Zorlu, “Keşmirlilerin kendi kaderlerini tayin etme haklarının tanınması ve bu sürecin adil bir şekilde yürütülmesi için tüm dünya örgütlerini daha aktif rol oynamaya davet ediyoruz. Keşmir’de barış ve huzurun en kısa sürede sağlanmasını diliyor, Keşmir halkına desteklerimizi iletiyoruz" diyerek Pakistan halkına dostluk mesajı gönderdi.

Keçiören Belediyesi Keşmir'de yaşananları anlatan bir fotoğraf sergisi açtı - Resim : 2

"GERÇEK ŞUDUR Kİ..."

Büyükelçisi Yousaf Junaid ülkeleri ile Türkiye'nin dostluğunun geçmişine dikkat çekti ve kendilerine gösterilen destekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Junaid Keşmir'deki on binlerce insanın hayatını kaybettiğini söyleyerek " Gerçek şudur ki, Keşmirliler bir gün kendi kaderlerini belirleme hakkına ulaşacaklar" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sergi ziyaretçilere açıldı. Keşmir de yaşananları kayıt altına alan görseller büyük ilgi gör

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER