Keçiören Belediyesi Kariyer Ofisi ile iş arayanlara umut oluyor

İşsizlik problemini çözmek adına genel çalışmalar olduğu kadar bölgesel çalışmalarda oluyor. Ankara'nın Keçiören ilçesinde de işsizlik sıkıntısı çekenlere belediye tarafından açılan birim ile yol gösteriliyor.

Keçiören Belediyesi Kariyer Ofisi ile iş arayanlara umut oluyor

İnsanların maddi ve manevi olarak büyük bir sıkıntı yaşamasına sebep olan işsizlik toplumların üzerinde en çok durduğu sosyal konular arasında yer alıyor. Kendi ve ailesinin geçimini sağlamak için iş arayan insanlar umduğunu bulma konusunda kimi zaman gerekli desteği alamıyor.

Ankara'nın ve ülkenin en kalabalık ilçelerinden olan Keçiören'de bu sıkıntının gündemden düşmesi için Kariyer Ofisi adlı bir birim açılmıştı. Bu birim iş arayan ve iş veren arasında bir köprü görerek her iki tarafında birbiri ile daha kolay bağlantıya geçmesini sağlıyor.

MÜLAKATA İLGİ YÜKSEK OLDU

Bu kapsamda Kariyer ofisinde iş arayan vatandaşlar için yeni bir toplu mülakat programı düzenlendi. Keçiören Belediyesi adına, Başkan Yardımcısı Atila Zorlu'nun ve iş verenlerin temsilcilerinin yer aldığı mülakata talep yüksek oldu.

Keçiören Belediyesi Kariyer Ofisi ile iş arayanlara umut oluyor

Yapılan mülakat sonucu firmaların ihtiyaç duyduğu alanlarda işçiler seçildi ve mesleklerinin kendilerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

ONLİNE KAYIT YAPILABİLİYOR

Keçiören Belediyesi Kariyer Ofisi yılın her anında vatandaşların taleplerini karşılamak için çalışıyor. İnternet aracılığı ile Keçiören Belediyesi üzerinden sistem kendini kaydettiren vatandaşlar uygun iş ilanı için bekliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER