Keçiören Belediyesi Kalaba Kent Meydanı’nda Mevlid Kandili programı düzenledi

Keçiören Belediyesi Kalaba Kent Meydanı’nda Mevlid Kandili Özel Programı düzenledi. Programda katılımcılara hitaben Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, bir konuşma yaptı.

Keçiören Belediyesi Kalaba Kent Meydanı’nda Mevlid Kandili programı düzenledi

14 Eylül tarihi ile Mevlid Kandili idrak edildi. Bu anlamlı günde İslam alemi çeşitli ibadetlerini yerine getirirken Keçiören Belediyesi Kalaba Kent Meydanı’nda da Mevlid Kandili Özel Programı düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, bir konuşma yaptı.

Katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, “Bugün İslam âlemi için büyük bir anlam taşıyan ve sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifini andığımız Mevlid Kandili’ni hep birlikte idrak ediyoruz. Bu mübarek gece sadece bir doğumun değil, insanlığa rahmetin ve kurtuluşun müjdelendiği kutlu bir dönemin habercisidir” ifadelerine yer verdi.

SEMAZENLER EŞLİĞİNDE İLAHİLER OKUNDU, KANDİL SİMİDİ İKRAM EDİLDİ

Keçiören'de düzenlenen Mevlid Kandili Özel Programı’nda Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya gelişinin yıl dönümü dualarla idrak edildi. Programda Türkiye Ezan Okuma Birincisi Umutcan Doğan tarafından sala okunurken, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Hafız Ali Tel tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi Kalaba Kent Meydanı’nda Mevlid Kandili programı düzenledi

Hafız İmam Hatip Seyit Ali Çevik’in okuduğu Mevlidi Şerifin ardından Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Hz. Muhammed (S.A.V) ve İslamiyet üzerine dini söyleşi gerçekleştirdi. Mevlid Kandili Özel Programı, İlahi ve Ezgi Sanatçısı Hasan Özer’in semazenler eşliğinde söylediği ilahiler eşliğinde devam ederken Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki camilerde cemaate kandil simidi ikramında bulunuldu.

Türk milletinin, İslam'ın bayraktarlığını yapmış asil bir millet olduğunu kaydeden Başkan Özarslan, “Türk milleti İslam'ın bayraktarlığını yapmış, onun ahlakını adaletini, hoşgörüsünü dünya üzerinde temsil etmiştir.'' diyerek barış ve huzur diledi.

SONRAKİ HABER