Keçiören Belediyesi duyurdu! 48. Hitit Rallisinin startı verildi

Türkiye otomobil sporları tarihinin en önemli yarışlarından biri olan Hitit Rallisi, 3 yıllık aradan sonra 48. kez Keçiören’de verilen startla başladı. Keçiören Belediyesi de konuyla ilgili bilgiler verdi.

Keçiören Belediyesi duyurdu! 48. Hitit Rallisinin startı verildi

Otomobil sporlarına olan ilgi devam ediyor. Türkiye otomobil sporları tarihinin en önemli yarışlarından biri olan Hitit Rallisi, 3 yıllık aradan sonra yeniden start verdi. 2024 yılında 48. kez düzenlenen Hitit Rallisi, startı Ankara'nın Keçiören ilçesinde verdi.

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile Keçiören’de verilen startla başladı. 10 aracın boy gösterdiği organizasyon Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Keçiören Belediyesi, Kahramankazan Belediyesi, Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK), Petlas, ANGİAD,TÜRSAB ve Orange Fox'un katkıları ile düzenleniyor.

HİTİT RALLİSİ HEYECANI KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NİN DUYURUSU BAŞLADI

Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde, Kalaba Kent Meydanı’na kurulan etapla heyecanı doruğa çıkaran 48. Hitit Rallisi’nin start seremonisi gerçekleştirildi. 48. Hitit Rallisi’nde, Keçiören, Yenimahalle, Çubuk ve Kahramankazan ilçelerini kapsayan 79,75 kilometrelik özel etaplar kat edilecek.

Keçiören Belediyesi duyurdu! 48. Hitit Rallisinin startı verildi

2 gün sürecek yarışın tamamlanmasıyla dereceye giren pilotlara ödül verilecek. Rallinin ilk start anonsu Keçiören Belediye Başkan Yardımcıları Emir Can Tunç ve Atila Zorlu tarafından yapıldı.

Keçiören Belediyesi duyurdu! 48. Hitit Rallisinin startı verildi - Resim : 2

Motor sporları sevenleri bir araya getiren rallide araçların çıkardığı sesler otomobil tutkunlarının ilgisini çekerken, pilotlar ve yardımcı pilotlar sırayla start noktasına gelerek isimleri anons edildi. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki etapta seyirciler ralli heyecanı yaşadı.

SONRAKİ HABER