Keçiören Belediyesi çöp konteynerlerini yerleştirmeye başladı

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yıllardır insanların rahatsız olduğu bir sorun daha çözüldü. Başkentin en kalabalık 2. ilçesinde sokaklara çöp konteynerleri yerleştirilmeye başladı.

Keçiören Belediyesi çöp konteynerlerini yerleştirmeye başladı

Geçmiş dönemlerden itibaren nüfusu 1 milyona yaklaşan Keçiören'de insanların çöplerini konteyner olmadığı için yollara bırakmak zorunda olması tepki çekiyordu. Bir tane bile konteyneri olmayan Keçiören sokakları yeni yönetim ile beraber değişim yaşamaya başladı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan kameraların karşısına geçerek verdikleri sözü tuttuklarını ve çöp konteynerlerini konumlandırmaya başladıklarını açıkladı.

Keçiören Belediyesi çöp konteynerlerini yerleştirmeye başladı

ETLİK'TEN BAŞLANDI

Keçiören halkının da memnuniyetle karşıladığı gelişme sonrasında ilk olarak Etlik semtinde konteyner yerleştirme işlemlerine start verildi. Keçiören halkı da yapılan konteyner yerleştirme çalışmalarını ilgiyle takip etti.

Keçiören Belediyesinin ilk olarak yerleştirmeyi planladığı konteyner sayısının 12 bin olduğu öğrenildi. Şu anda 1800 civarında konteyner aldıklarını ve bunları yerleştirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Özarslan bu rakamın duruma göre artabileceğini ifade etti.

Keçiören halkı çöp kutuları olmamasından dolayı poşetlerle çöpleri dışarı atıyordu. Biriken çöpler insan ve toplum sağlığını tehdit ediyordu. Zaman içinde ilçenin tamamında konteyner ihtiyacının karşılanmasının sağlanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER