Keçiören Belediyesi bağımlılıkla mücadele paneli düzenledi

Keçiören Belediyesi, 'Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bağımlılıkla Mücadelede Birlikte' konulu panel gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi bağımlılıkla mücadele paneli düzenledi

Keçiören Belediyesi, bağımlılık ile ilgili panel düzenledi. Bağımlılık sorununa yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanan panelde, bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı verildi.

Keçiören Belediyesi, Başkent Üniversitesi ve Çalıkuşları Derneği iş birliğinde, alanında uzman akademisyenlerin desteğiyle “Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bağımlılıkla Mücadelede Birlikte” konulu panel gerçekleştirdi.

"HİÇBİR TEHDİT BİZİ YILDIRAMAZ”

Bağımlılık sorununa yönelik farkındalık oluşturmayı, bağımlılıkla mücadele etmeyi ve bağımlılık öncesi etkin müdahale yöntemlerini öğretmeyi konu alan panelde Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, konuşma yaptı. Mesut Özarslan, “Keçiören madde kullanımı konusunda maalesef Ankara’da ilk sıralarda yer alıyor. Bu konu hakkında ne yapılması gerekiyorsa belediye olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Hiçbir tehdit hiçbir söz bizi yıldıramaz” ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi bağımlılıkla mücadele paneli düzenledi

“Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bağımlılıkla Mücadelede Birlikte” konulu panel, Özarslan’ın ev sahipliğinde Keçiören Belediyesi meclis salonunda düzenlendi. Toplantıya Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, Çalıkuşları Derneği Başkanı Av. Tülay Bekar, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katılım gösterdi. Panelde, yasaklı madde bağımlılığıyla mücadele konusunda önümüzdeki günlerde düzenlenecek çalıştay için yol haritası belirlendi. Yasaklı maddeyle mücadele için ellerini taşın altına koyacaklarını söyleyen Özarslan, Keçiören’de bunun kullanımına izin vermeyeceklerini belirtti.

Başkan Mesut Özarslan, “Tüm insanlığa hizmet eden bir toplum düşünün ve o toplumun evlatları bugün mücadelesini verdiğimiz yasaklı madde illetinin içerisinde çırpınmaktadır. Hele bizim Keçiörenimiz maalesef bu noktada Ankara’da ilk sıralarda yer almaktadır. Bu bizi çok derinden üzmektedir. Bu noktada genç evlatlarımızın aile feryatlarını gidermek adına ne yapılması gerekiyorsa, biz Keçiören Belediyesi olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız ve bununla ilgili ne bir tehdit ne bir kötü söz bizi yıldıramaz" dedi.

"EN ÖNEMLİSİ KARARLI OLMAKTIR"

Çağrıda bulunan Özarslan, "Muhtarlarımızdan, kanaat önderlerimizden, duyarlı vatandaşlarımızdan tutun da eğitimcilerimizi, sağlık çalışanlarımızı, bu işe duyarlı bütün vatandaşlarımızı göreve çağırıyoruz. Bunun için bütçe oluşturulması gerekiyorsa bütçe oluşturacağız. Ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Ama en önemlisi kararlı olmaktır. Belediye başkanı olarak başta ben ve yöneticilerim kararlı olduğumuzu burada tüm kamuoyuna ve sizlere beyan ediyorum. Ve en önemlisi, yapacağımız bu çalışmalar sonucunda, altını çizerek söylüyorum, Yüce Türk Milleti’nin damarlarında akan asil kana yasaklı madde illetinin karıştırılmasına asla izin vermeyelim” diye konuştu.

Keçiören Belediyesi meclis salonunda düzenlenen panele yoğun bir katılım oldu. Panelin sonunda da soru cevap kısmı ile merak edilen konulara açıklık getirildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER