Keçiören Belediyesi Aşure Lokması Etkinliği düzenleyecek

Muharrem ayı idrak edilirken belediyelerden de etkinlik açıklamaları gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede Keçiören Belediyesi de Aşure Lokması etkinliği düzenleyeceğini duyururken detaylar da belli oldu.

Keçiören Belediyesi Aşure Lokması Etkinliği düzenleyecek

Bir rivayete göre Muharrem ayının onuncu gününde bir çok önemli olay olduğu için aşure gününün İslamiyetteki önemi de oldukça büyüktür. Bu günde Şiiler Kerbela/Irak savaşını Muaviye’ye karşı kaybeden 3. İmam Hüseyin’in şehit oluşunu anarlar. Aşure bayramı Aleviler tarafından da kutlanırken bu günde geleneğe göre Peygamber ile ilgili hikayelerin hatırasına tatlılar hazırlanır, çorba pişirilir ve dağıtılır.

Muharrem ayı kapsamında aşureler kaynarken bir yandan da belediyelerin etkinlikleri düzenleniyor. Keçiören Belediyesi de matem etkinliği düzenleyeceğini duyururken Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'dan önemli bir davet geldi.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI ÖZARSLAN'DAN AŞURE LOKMASI ETKİNLİĞİNE DAVET

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, ''Birlik ve beraberliğimizi, matem lokmamızı hep birlikte paylaşmak için tüm vatandaşlarımızı belediye binamızın önünde gerçekleştireceğimiz T.C. Keçiören Belediyesi Aşure Lokması Etkinliği'ne davet ediyoruz.'' ifadelerine yer verdiği sosyal medya paylaşımında bir de görsele yer verdi.

Söz konusu görselde ''Gelin Canlar Bir Olalım, Birlik ve Beraberliğimizi, Matem Lokmamızı Paylaşalım'' ifadelerine yer verilirken ilçede Tolga Sağ ve Ersin Perçin'in konser vereceği ifade edildi.

Deniz Soluğan, Gülseren Kılıç, Sadık Erkmen, Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Semah Topluluğu
Lokma ve Aşure İkramı programına Ankara Büyükşehir Belediyesinin sponsor olacağı ifade edildi.

Keçiören Belediyesi Aşure Lokması Etkinliği düzenleyecek

''Birlik ve beraberliğimizi, matem lokmamızı hep birlikte paylaşmak için tüm vatandaşlarımızı belediye binamızın önünde gerçekleştireceğimiz T.C. Keçiören Belediyesi Aşure Lokması Etkinliği'ne davet ediyoruz.'' ifadelerine yer verilen paylaşımda etkinliğinde Keçiören Belediyesi önünde 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 18.00'de düzenleneceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER