Keçiören Belediyesi arsa satışını başlattı! 232 bin TL'den başlayan fiyatlarla teminatı veren teklif yapabilecek

Artan taşınmaz fiyatları nedeniyle vatandaşlar alternatif ilan arayışına devam ediyor. Türkiye'nin ilan portali üzerinden çeşitli taşınmazlar satışa sunulmaya devam ederken Keçiören Belediyesi tarafından arsa satışı yapılacağı duyuruldu.

Keçiören Belediyesi arsa satışını başlattı! 232 bin TL'den başlayan fiyatlarla teminatı veren teklif yapabilecek

Keçiören Belediyesi arsa satışını başlattı! 232 bin TL'den başlayan fiyatlarla teminatı veren teklif yapabilecek - Türkiye'de belirli birikim ve kredi desteği ile taşınmaz sahibi olmak hayli zorlaştı. Artan fiyatlardan kaynaklı olarak vatandaşlar her fırsatı değerlendirme istiyor. Taşınmaz fiyatlarındaki artışlar bütçeleri zorlamaya devam ederken özellikle kamu ilanları merak konusu oluyor.

Son dönemde belediyeler tarafından yapılan satışlar popülerleşmeye başlarken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz artışı kararını sürdürüyor. Bu durumda bankalardaki kredi mesaisinin faiz artışına yönelik olmasına neden oluyor. Nispeten uygun fiyatlı satışlara rağbet gösteren vatandaşlar belediyelerin taşınmaz ilanlarını araştırırken Keçiören Belediyesi, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bir arsa satışı ilanı yayımladı.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ'NDEN ARSA SATIŞI BAŞLADI

Keçiören Belediye Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda ''Mülkiyeti Keçiören Belediyesine Ait Muhtelif Mahallelerde Bulunan Toplam 4 Adet Arsanın Satışına İlişkin İhale İlanı'' ifadelerine yer verildi. Kapalı teklif usulü ile yapılan ihalenin detaylarında ilana konu olan arsalara ait bilgiler de bir tabloda gösterildi. Kapalı teklif usulü ile verilecek tekliflere dair yapılan resmi açıklamada ''Mülkiyeti Belediyemize ait İlçemizin muhtelif mahallelerinde bulunan toplam 4 adet arsanın, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. maddesine göre yapılacak olan Kapalı Teklif Usulü ile satılacaktır.'' denildi.

kecioren-belediyesi.jpg

BAŞVURU BEDELİ 232 BİN TL

Keçiören Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ''İhale konusu arsaların satış işinin Geçici Teminat bedeli, muhammen bedelin %3 tutarındadır.

screenshot-10.jpg

2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 40. Maddesine 5577 sayılı Kanunun 1. Maddesi ile eklenen ek fıkralarda belirtildiği üzere, kapalı teklif usulü ile yapılan artırma ihalelerinde; geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır.'' ifadeleri yer aldı. Söz konusu ilana ait taşınmaz bilgileri de şöyle gösterildi;

screenshot-9.jpg

İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterlerini karşılamaları halinde ihaleye katılmak isteyen isteklilerin ihale teklif zarfı teslim tarih ve saatine kadar evrakları hazırlayarak teslim etmeleri gerektiği aktarıldı.

screenshot-11.jpg

İsteklilerde Aranılan Şartlar ve Belgeler

Dış Zarf

  • İhaleye iştirak Dilekçesi.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  • İkametgah Belgesi.
  • Yasal tebligat adresini belirten imzalı adres beyanı.
  • Geçici Teminat bedelinin Belediye Veznesine ödendiğine dair makbuz.
  • Şartname bedelinin Belediye Veznesine ödendiğine dair makbuz.
  • İmzalı Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi ( Aslı ) olarak sıralandı.

screenshot-12.jpgHaberankara.com

SONRAKİ HABER