Keçiören Belediyesi ağaç budama çalışmaları ile estetik görünümü koruyor

Yaz mevsiminden kış mevsimine geçerken ağaçlar ve bitkilerde de değişiklikler yaşanıyor. Keçiören Belediyesi ekipleri de bu değişim dönemine saran ve kopan yaprakların temizlenmesi ve ağaçların budanması ile geçiş süreci çalışmalarını sürdürüyor.

Keçiören Belediyesi ağaç budama çalışmaları ile estetik görünümü koruyor

Sonbahar dönemine girilmesi ile beraber soğuk hava sürecine girilmesi ağaçlara müdahale edilmesini beraberinde getirdi. Bu durum ağaçların budanması ve çevre düzenleme çalışmalarını beraberinde getirdi.

Bu nedenle Keçiören Belediyesine bağlı ekipler ilçe genelinde ağaç budama ve temizlik çalışmaları başlattı. Ekipler çevreye zarar vermeden, sokaklardaki estetik görünümü korumak adına sararan ve solan ağaçları buduyor.

Keçiören Belediyesi ağaç budama çalışmaları ile estetik görünümü koruyor

BİTKİLER KONTROLLÜ OLARAK BUDANIYOR

Yapılan çalışmalar ile vatandaşların ve sürücülerin olumsuz bir durum yaşamadan sokaklarda yürüyebilmesine destek olunuyor. Yapılan çalışmanın hedefinin bitki sağlığı korumak ve estetiği korumak olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan "İlçemizdeki bitkileri ziraat mühendislerimizin gözetiminde kontrollü bir şekilde buduyoruz. Kentimizdeki yeşil alanlarımızı muhafaza etmek ve kent estetiğini sağlamak için mevsimsel çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi ağaç budama çalışmaları ile estetik görünümü koruyor - Resim : 2

DOĞRU MÜDAHALE ETMENİN ÖNEMİ

Ekiplerin uzmanlar eşliğinde çalışmalarına ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor. Bitkilerin budanması kadar bunun bilinçli ve zarar vermeden yapılması da büyük önem taşıyor. Keçiören'deki ağaç budama ile insanların gözünü rahatsız edecek manzaraların oluşmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER