Keçiören Belediye Başkanı Özarslan'dan çöp konteyneri duyurusu

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan seçim vaadi olarak söz vermiş oldukları çöp konteynerlerini yerleştirmeye başladıklarını duyurdu.

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Özarslan, Keçiörenlilere seçim vaadi olarak açıklamış olduğu çöp konteynerlerini yerleştirmeye başladıklarını açıkladı. Başkan Özarslan 12 bin çöp konteyneri sipariş ettiklerini bunlardan teslim aldıkları 2 bin tanesini ise yerleştirmeye başladıklarını belirterek Keçiörenlilere hayırlı olmasını temenni etti.

KEÇİÖREN'DE İLK ÇÖP KONTEYNERLERİ YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI!

Başkan Özarslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Değerli hemşehrilerim, Bugün sizlere verdiğimiz önemli bir sözü yerine getirmiş olmanın haklı gururu içindeyiz. Görevi geldiğimizde 2024 yılında Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri, başkentin merkezi olan Keçiören'imizde çöplerin toplanması için halen tek bir konteyner yoktu.

Konteynerlerin yokluğun hemşehrilerimiz çöplerini poşetler içinde cadde ve sokaklara bırakmaya mecbur kalması gerek kamu sağlığı, gerek çevrenin korunması açısından ciddi sorunlara yol açıyordu. Bu akıl almaz, kabul edilemez ihmale nihayet son vermek bizlere nasip oldu. Sipariş ettiğimiz 12.000 çöp konteynerinin ilk 2000 adedini bugün teslim aldık ve Keçiören’imizin en yoğun caddelerinden biri olan Etlik Giresun Caddesi’ne yerleştirmeye başladık. Hayırlı olsun!

Tüm hemşehrilerimiz müsterih olsun: Keçiören’imizin çöp sorunu bizimle bitecek! İlçemizin her caddesine, her sokağına çöp konteynerlerimizi yerleştireceğiz. Altyapımız, araçlarımız, personelimiz dahil Tertemiz Keçiören için gereken her adımı azami hızla atacağız. Sırada bir diğer sözümüz var: Kentsel dönüşüm. Çevre temizliği, kent düzeni, sosyal imkanları ve yaşam kalitesiyle sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin yüzakı olacak bir Keçiören için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışacağız. İnancım tamdır ki bu hedefimizde yüzde yüz başarıya da hızla ulaşacağız." diyerek herkese hayırlı olmasını temenni etti.

Çöp konteynerleri ilk olarak Etlik Giresun Caddesi'ne yerleştirilmeye başlanırken sipariş verilen diğer konteynerlerin gelmesi ile ilçe geneline yayılması bekleniyor. Keçiörenliler özellikle de aşırı sıcak havalar nedeniyle çöplerin oluşturduğu kötü koku ve kirden şikayetçi oluyordu.

Kaynak: Haberankara.com