Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan Kıbrıs Gazisi Dur'u makamında ağırladı

Türkiye Cumhuriyetinin bir devlet ile tek başına girdiği son savaş olan Kıbrıs Barış Harekatının üzerinden tam 50 yıl geçti. Yarım asır önce bu önemli zafere imza atan gazilere ise hürmetler gösterilmeye devam ediliyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan Kıbrıs Gazisi Dur'u makamında ağırladı

Kıbrıs adasında Rum ve Yunan zulmü altında gelecekleri tehdit altında olan Türklere yardım anavatandan gelmişti. 1974 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bugün sahip olduğu topraklar alınmıştı.

Harekata katılan askerlerden bugün bir çoğu halen yaşamını sürdürüyor. Gazi unvanına sahip bu vatandaşlara çeşitli gün ve etkinlikler kapsamında duyulan minnetler dile getiriliyor. Ankara'nın Keçiören ilçesinde de bu kapsamda özel bir an gerçekleşti.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan Kıbrıs Gazisi Dur'u makamında ağırladı

KEÇİÖREN'DE GAZİYE HÜRMET

Keçiören'de ikamet eden Kıbrıs Barış Harekatı gazisi Haydar Ali Dur, Belediye Başkanı Mesut Özarslan'ın misafiri oldu. Yakınları ile beraber belediyeye gelen Dur'a Başkan Özarslan yakın ilgi gösterdi.

Sosyal medya hesabından ziyaret ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan "Kıbrıs Barış Harekatı Gazimiz Haydar Ali DUR’u ağırlamaktan onur duyduk. Rabbim ömürlerine bereket versin. Ülkemiz, birliğimiz ve soydaşlarımız için canını ortaya koymuş bütün kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz"

Ziyarette Dur o dönem yaşadıklarından bahsetti. Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan'da bir ihtiyacı olup olmadığını sorduğu Gazi Dur'a her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER