Ankara'yı milli mücadele gözünden anlatan tek müze! Başkentliler buraya gitmeyi ihmal etmeyin

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Milli Mücadele Müzesi, ülkenin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde Ankaralıların yaptıklarını anlatmasıyla ön plana çıkıyor. Müze 29 Ekim döneminde ziyaret edilebilecek en özel yerler arasında bulunuyor.

Keçiören Belediyesi  Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

İşgal kuvvetlerine karşı boyun eğen İstanbul hükümetine karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde direnen Türk milleti binlerce şehit vererek bağımsızlığını yeniden kazanmıştı. Bu mücadelenin merkezi ise Ankara olmuştu.

Ankara'da o dönem işgal edilen şehirlerden birisi olmuştu. İngiliz, Fransız ve İskoçya askerlerinin işgal ettiği Ankara'da o dönem verilen mücadeleler ile düşman Ankara'dan çıkarılmıştı.

Ankara'yı milli mücadele gözünden anlatan tek müze! Başkentliler buraya gitmeyi ihmal etmeyin

ANKARA'NIN ZOR GÜNLERİ VE MİLLİ MÜCADELEYE VERDİĞİ DESTEK ANLATILIYOR

Keçiören'de bulunan Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesinde Mondros mütarekesi sonrası Ankara’nın İngiliz ve Fransız askerleri tarafından işgaliyle başlayan kara günleri, Hoca Sadullah Efendi, Hoca Atıf Efendi, Rıfat Börekçi gibi önderlerle bu işgale karşı Ankaralıların diriliş öyküleri yer alıyor. Milli Alaydan Namazgah Tepedeki cihat ilanına, Müdaafa-i Hukuk Cemiyetinin kuruluşundan Atatürk ve silah arkadaşlarının karşılanması ve Milli Mücadele günlerinde kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla Ankaralıların verdiği emeğe kadar Anadolu insanının fedakârlığının yiğitçe savaşı bu müzede gözler önüne seriliyor.

Ankara'yı milli mücadele gözünden anlatan tek müze! Başkentliler buraya gitmeyi ihmal etmeyin - Resim : 2

Ankara'nın Milli Mücadele sürecindeki direnişi, örgütlenmesi ve kurtuluş savaşında halkın fedakarlığının anlatıldığı bu müze yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmak üzere yılın he döneminde gidilebilecek en anlamlı müzeler arasında yer alıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER