Ankara'da vatandaşlar lavanta hasadına katıldı! 2 yıllık çaba sonuç verdi

Başkent Ankara'nın Keçiören ilçesinde kurulan bahçede yetiştirilen lavantalar, ziyaretçiler tarafından hasat edildi. Hasada Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da katıldı.

Ankara'da vatandaşlar lavanta hasadına katıldı! 2 yıllık çaba sonuç verdi

Ankara'da vatandaşlar lavanta hasadına katıldı! 2 yıllık çaba sonuç verdi - Başkent Ankara'da pek çok Lavanta Bahçesi kuruldu. Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Keçiören Lavanta ve Gül Bahçesi'nde hasat heyecanı yaşandı. Keçiören ilçesindeki bahçede yetiştirilen lavantalar, ziyaretçileri tarafından hasat edildi.

İlçenin Ovacık Mahallesi'ndeki Keçiören Belediyesi'ne ait lavanta ve gül bahçesine, lavanta hasadı için çok sayıda vatandaş geldi. Hasada katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan da önemli açıklamalar geldi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

VATANDAŞLAR ELLERİ İLE ÖZENEREK TOPLADI

Lavanta hasadına katılan vatandaşlar, ellerine makasları alarak topladıkları lavantaları sepetlerine doldurup evlerine götürdü. Düğün ve nişan çekimleri için gelen çiftler ise bahçedeki platolarda ziyaretçiler bol bol fotoğraf çektirdi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-091553.png

Vatandaşlarla birlikte hasat yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, bahçenin 2 yıl önce kurulduğunun altını çizerek büyükşehirlerin griliğinin kırılması gerektiğini, şehirlerin insanları yorduğunu ve nefes alacak yerlerin yapılması gerektiğini belirtti.

''ŞEHRİN EN DEĞERLİ ARAZİSİNDE BUNU YAPTIK''

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, "Lavanta, gül ve kekik bahçemiz var. 50 bin metrekare. Bunu 140 bin metre kareye çıkartacağız. Şehrin en değerli arazisinde bunu yaptık. Maalesef belediye başkanları, gelenler gidenler bu arsaları nasıl satarız ona bakıyorlar." ifadelerine yer verdi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-091526.png

Ankara'nın bütün ilçelerinden bahçeyi görmeye gelenler olduğunu söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Altınok, 9 çekim alanı bulunduğunu, vatandaşların bu alanı düğün ve nişan çekimi için de tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

''ÜRÜNLER SEMBOLİK BİR FİYATLA YANİ PİYASANIN 10'DA BİRİ 20'DE BİRİ FİYATINA OLACAK''

Ziyaretçilerin bahçeye ücretsiz girebildiğini ve bu tarz alanların sayısının çoğaltılması gerektiğini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Altınok, "Hasat edilen ürünleri köy kahvesine götürüp ikram edeceğiz. Vatandaşlara doğal ve organik sunumlar yapacağız. Ürünler sembolik bir fiyatla yani piyasanın 10'da biri 20'de biri fiyatına olacak." şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-08-06-091539.png

Hasada katılan Dilek Işıktan, şehrin ortasında lavanta bahçesi olmasının kendisinde güzel hisler uyandırdığını söyleyerek, "Lavantanın kendine ait enerjisi vardır. Onu gerçekten kokuyla birlikte hissettik." dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-06-091512.png

Öte yandan vatandaşlar topladıkları lavantaları ücretsiz şekilde evlerine götürmenin heyecanını yaşarken Keçiören Belediye Başkanı Altınok'a da teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER