Ankara Keçiören'de sokak köpeklerinin saldırdığı çocuğun durumu ağır!

Dönemin tartışmalı konuları arasında yer alan sokak köpekleri son yıllarda çocuk saldırıları ile gündeme geliyor. Çocukların zarar gördüğü kötü olaylara bir yenisi daha eklenirken Türkiye'nin gündemi değişti. Ankara Keçiören'de sokak köpeklerinin saldırdığı çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Keçiören'de sokak köpeklerinin saldırdığı çocuğun durumu ağır!

7 Aralık Perşembe 2023 tarihinde Ankara'da okula giderken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki T. Y. ağır yaralandı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Keçiören ilçesi Kafkaslar Mahallesi'nde meydana geldi. Bir ay önce ailesi ile Sakarya'dan Ankara'ya taşınan T. Y., Kafkas Ortaokulu'nun yanındaki boş arazide köpeklerin saldırısına uğradı. Mahalle sakinlerince kurtarılan T. Y. ağır yaralandı. Sağlık ekiplerince Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan T. Y., yoğun bakımda tedaviye alındı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Ankara'da dün sabah saat 08.45'de okuluna gitmek için evinden çıkan ilkokul 4. sınıf öğrencisi T.Y. adlı çocuğumuzun başıboş köpeklerce saldırıya uğraması ve ağır yaralanması üzerine olayın mülkiye müfettişlerince tüm yönleri ile araştırılması için soruşturma açılmıştır." dedi.

KÖPEK SALDIRISINDA YARALANAN ÇOCUĞUN DURUMU AĞIR

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan 10 yaşındaki T. Y.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Evinin balkonundan köpeklerin saldırısını görüp, müdahale eden M. D., "Komşumla oraya gittik, arabaya da saldırdılar, bizi de indirmediler. Taşlarla, sopalarla köpekleri kovaladık ama 20 saniyenin içinde yetişemedim. Çocuğun durumu iyi değildi. Böyle bir şey olamaz. Bunlar bir hafta önce de burada bir çocuğa saldırmış. Üç, beş günde bir çocuğun ölmesi mi lazım" dedi. Mahalle sakini Y. Ç. bir hafta önce ile Ş. A. de 6 ay önce köpeklerin çocuklarına saldırdıklarını anlattı.

Ankara Keçiören'de sokak köpeklerinin saldırdığı çocuğun durumu ağır!

Olay yerinde toplanan mahalle halkı, bölgede çok sayıda köpek olduğunu ve çocuklarını okulu korkuyla gönderdiklerini belirtti. Mahalle halkı yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan boş arazide hayvanları besleyen bir kişinin olay yerine gelmesi ile kısa süreli gerginlik yaşandı. Olayın ardından bölgedeki sokak köpekleri, Keçiören Belediyesi ekiplerince toplanarak barınağa götürüldü. Hastanede tedavisi devam eden T. Y.'nin durumunun da ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER