Ankara Buluşmaları'nda gündem, kent hayatı ve hayvan hakları!

Keçiören Belediyesi, "Ankara Buluşmaları" adlı etkinliklerinde bu sefer "Kent Hayatı ve Hayvan Hakları" konusunu ele aldı.

Ankara Buluşmaları'nda gündem, kent hayatı ve hayvan hakları!

Toplantıya Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok başkanlık etti ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Başkanı Safa Gür ile birlik üyeleri, Özel Hayvan Hastaneleri Derneği Başkanı Dr. Tarkan Özçetin, TÜRPAV Başkanı ve Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Demirtürk gibi önemli isimler katıldı.

ankara-bulusmalarinda-modern-ve-akilli-baskent-vurgusu-kecioren-bel-tr-2298.jpg

"Ankara’yı bir başkente yakışır konuma getireceğiz"

Başkan Altınok'un açılış konuşmasında, hayvan hakları ve koruma çalışmalarının önemine vurgu yaparak:

Masum ve dilsiz canlılarımızı korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan da kısırlaştırma ve kimliklendirme çalışmalarına katkı sunuyoruz. Keçiören Belediyesi, Türkiye’nin en modern Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine sahip belediyelerindendir. Tabii can dostlarımızı en konforlu şekilde yaşatmaya çalışırken bir yandan da sahipsiz hayvanlarımızın popülasyonunu kontrol altına alma meselesi var. Ankara özelinde bir değerlendirme yapacak olursak, şuanda Ankara bir başkente yakışmayacak aksaklıklar ve sorunlar ile yüz yüze. İşte bu aksaklıkları ortadan kaldırmak şehrimizi yakıştığı konuma taşımak adına siz kıymetli akademisyen ve veteriner hekimlerimizle çözüm yollarının arayışına başladık. Bugün burada bizimle paylaşacağınız kıymetli bilgiler ışığında inşallah çözüm yolları üretecek, Ankara’yı bir başkente yakışır konuma getireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

kimliklendirme-son-2-gun-vitrin.png

Çip ve Kimliklendirme Uygulamaları

Toplantıda, hayvan hakları ve çözüm stratejileri ile ilgili Türkiye'de ve dünyada yapılan uygulamalar detaylı bir şekilde ele alındı. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) verileri üzerinden, hayvan sağlığının ve popülasyonunun kontrol altına alınmasının önemi üzerinde duruldu. Ayrıca, sahipli ve sahipsiz hayvanların kontrolü için çip ve kimliklendirme uygulamalarının nasıl yapılabileceği tartışıldı.

ankara-tasarim-31.jpg

Hayvanları Koruma Kanunu İle Uyumlu Çalışmalar

Toplantıda en önemli vurgulardan biri, sahipli ve sahipsiz hayvanların kontrolü konusunda merkezi yönetimle yerel yönetimlerin iş birliğinin gerekliliği oldu. Türkiye'de 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 5196 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde denetimin ve sürdürülebilir politikaların hayata geçirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Toplantının sonunda Başkan Turgut Altınok, katkılarından dolayı akademisyenler ve veteriner hekimlere teşekkür etti ve etkinlik sona erdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER