Tarım ve Orman Bakanı Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kahramankazan'ın Bitik Mahallesi'ni ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanı Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanı Ankara'nın Kahramankazan ilçesini ziyaret etti - 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Ülkemizde resmi tatil ilan edilen 15 Temmuz tarihinde çeşitli anma programları düzenlenirken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bir ziyarette bulundu.

aa-20230715-31685725-31685721-tarim-ve-orman-bakani-yumakli-kahramankazanin-bitik-mahallesini-ziyaret-etti.jpg

Bakan Yumaklı, Ankara'nın Kahramankazan ilçesi Bitik Mahallesi'ne gidip mahalle muhtarı Hicabi Bitik ve mahalle sakinleriyle bir araya gelip şehitleri andı.

MAHALLE MUHTARINI ZİYARET ETTİ

Bakan Yumaklı, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülerce havalandırılan F-16 jetlerini durdurmak için tarlasındaki saman balyalarını yakan Bitik Mahallesi Muhtarı Hicabi Bitik'i evinde ziyaret etti. Bakan Yumaklı ve beraberindeki heyeti evde mahalle sakinleri karşıladı, şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Yumaklı burada yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un, vatanın hain darbe teşebbüsüyle milletin evlatlarından alınıp her türlü hain düşünceye teslim edilmesi fikrinin, düşüncesinin akamete uğradığı gün olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Yumaklı, "TBMM'nin kahraman unvanını verdiği Kazan ilçemizin çok değerli, çok kahraman vatan evlatları.

aa-20230715-31685725-31685720-tarim-ve-orman-bakani-yumakli-kahramankazanin-bitik-mahallesini-ziyaret-etti.jpg

Malumunuz hain darbe teşebbüsünün beyin takımı buraya yakın bir üssü kendilerine merkez olarak, yönetim üssü olarak seçmişlerdi. Kendilerine bu memleketin evlatlarının teslim ettiği vatan savunması için verdiği her türlü malzemeyi, ekipmanı, aracı, uçağı bu milletin evlatlarının üzerine bomba yağdırmakta zerre kadar tereddüt etmeyen bu hainler bir şeyi unuttular. Yeri geldiği zaman bu millet bu vatanın evlatları her şeyi geride bırakır, vatanları için çıplak elle bile onların karşısına dikilirdi ve nitekim de öyle oldu." ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER